Aktualnie pracuje w restauracji Magnolia, polecam jakby ktoś był, bądź mieszkał w pobliżu: http://www.restauracjamagnolia.pl/index.html , miejsce niezbyt uczęszczane na co dzień, ale za to komunii, wesel i innych zabaw Ci u nas dostatek. Co do menu, podam skomponowane przeze mnie i nie należące do najtańszych, wręcz przeciwnie. Zaczynamy od obiadu: - rosół z bażanta, podawany ze swojskim makaronem - rolady z dzika z farszem grzybowym - piersi kaczki faszerowane jabłkami podane w formie pieczeni - dewolaj z ananasem i serem - dla dzieci i nie tylko - kapusta biała kiszona zasmażana z grzybami - kapusta czerwona, tradycyjna - surówka z białej kapusty - surówka z marchwi z pomarańczą - ziemniaki zapiekane w całości podane z dipem na bazie jogurtu naturalnego i szczypiorku - kluski śląski z sosem - ryż z warzywami na ostro Ciasto: - tiramisu + plus dwa inne wedle uznania Kolacja: - tatar z łososia - tatar tradycyjny z dodatkami na sposób polski jak i francuski Gorące dania do wyboru: - grillowany łosoś z chilli - udka z kaczki z boczkiem - polędwica marynowana w winie i świeżych ziołach z grilla - wypieczona według uznania - bukiet warzyw - ryż na ostro Zimna płyta: - pasztet z królika z sosem: żurawina + białe wino + miód - szynka pieczona w całości - schab ze śliwką - wędliny ala parmenskie - deska serów - domowe wyroby wędliniarskie i nie tylko Sałatki: - kapusta pekińska, brzoskwinie, rodzynki - jogurt naturalny + curry - kurczak, brokuły, parmezan - jogurt nat. z czosnkiem - polędwica smażona w paskach, marchewka, suszone pomidor, mix sałat - sos balsamiczny Co do napojów alkoholowych, uważam, że do takiego jedzenia grzechem byłoby nie podać wina, wszelakiej maści. A po cichu i nalewczki pasują jak najbardziej. Pozdrawiam i życzę udanej gościny