Skocz do zawartości

jackfantom

Użytkownicy
  • Postów

    67
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Bieruń
  • Zainteresowania
    kulinaria, prawo

Osiągnięcia jackfantom

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam Was serdecznie. Zwracam się z gorącą prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu z paleniskiem i przewodem dymowym. Temat wygląda następująco: Przewód dymowy wykonany z rury wentylacyjnej o średnicy >15cm doprowadzony z paleniska do wędzarni pod widocznym, znaczącym skosem Palenisko o wymiarach płyty chodnikowej, o głębokości ok 50 cm, rura do paleniska dochodzi ok 15-20 cm nad dnem paleniska. Po rozpaleniu w palenisku i z przykryciem całkowitym, jak częściowym nie ma ciągu w przewodzie kominowym, wręcz odnoszę wrażenie ciągu wstecznego. Poniżej zamieszczam zdjęcia. https://www.fotosik.pl/u/jackfantomz/album/2524672 Proszę o opinie, co poszło nie tak i jak to można sprowadzić na właściwe tory. Pozdrawiam. Jacek
  2. Witam serdecznie, czy można zasięgnąć informacji o tym skąd receptura na kabanosy, czy z forum, a może własna ? Pozdrawiam
  3. 1.piter-2 2.karolszymczak 3.Krystaler 4.przemek1978 5.bogdan b 6.wchęciński 7.majus 8. Wiesia 9. jackfantom
  4. :clap: jeszcze tylko świeże masełko i palce :thumbsup:
  5. jackfantom

    Bla, bla, bla

    Nie wiem jak z zasłonami, ale mają być pokoiki z jacuzzi.
  6. jackfantom

    Bla, bla, bla

    Żeby tylko nie wybrał złej drogi i jeszcze bardziej nie zbliżył się do domu uciech.
  7. jackfantom

    Bla, bla, bla

    Jeśli chodzi o samokrytykę dot. stołów swojskich, to z przykrością stwierdzam, że na pewne aspekty w restauracji nie ma się wpływu. Kościół zatrzymał się w miejscu jak zobaczył, że na przeciw buduje się dom uciech i schadzek.
  8. jackfantom

    komunia

    To nie moje słowa. A co do stołu wiejskiego to zgadzam się - również nie zamówiłbym w lokalu, znam tą sprawę od kuchni.
  9. jackfantom

    Zaczynamy grillowanie

    Dziękuję. Faktycznie czytałem ten temat w zeszłym roku. Widzę, że grilowanie karkówki opanowane w 100%. Pozdrawiam
  10. jackfantom

    Zaczynamy grillowanie

    W czym zamarynowane? Wygląda na soczyste.
  11. jackfantom

    komunia

    Co do prezentów, to już nie jest lekka przesada, tylko nieogarnięty przepych i brak wyobraźni.
  12. jackfantom

    komunia

    Aktualnie pracuje w restauracji Magnolia, polecam jakby ktoś był, bądź mieszkał w pobliżu: http://www.restauracjamagnolia.pl/index.html , miejsce niezbyt uczęszczane na co dzień, ale za to komunii, wesel i innych zabaw Ci u nas dostatek. Co do menu, podam skomponowane przeze mnie i nie należące do najtańszych, wręcz przeciwnie. Zaczynamy od obiadu: - rosół z bażanta, podawany ze swojskim makaronem - rolady z dzika z farszem grzybowym - piersi kaczki faszerowane jabłkami podane w formie pieczeni - dewolaj z ananasem i serem - dla dzieci i nie tylko - kapusta biała kiszona zasmażana z grzybami - kapusta czerwona, tradycyjna - surówka z białej kapusty - surówka z marchwi z pomarańczą - ziemniaki zapiekane w całości podane z dipem na bazie jogurtu naturalnego i szczypiorku - kluski śląski z sosem - ryż z warzywami na ostro Ciasto: - tiramisu + plus dwa inne wedle uznania Kolacja: - tatar z łososia - tatar tradycyjny z dodatkami na sposób polski jak i francuski Gorące dania do wyboru: - grillowany łosoś z chilli - udka z kaczki z boczkiem - polędwica marynowana w winie i świeżych ziołach z grilla - wypieczona według uznania - bukiet warzyw - ryż na ostro Zimna płyta: - pasztet z królika z sosem: żurawina + białe wino + miód - szynka pieczona w całości - schab ze śliwką - wędliny ala parmenskie - deska serów - domowe wyroby wędliniarskie i nie tylko Sałatki: - kapusta pekińska, brzoskwinie, rodzynki - jogurt naturalny + curry - kurczak, brokuły, parmezan - jogurt nat. z czosnkiem - polędwica smażona w paskach, marchewka, suszone pomidor, mix sałat - sos balsamiczny Co do napojów alkoholowych, uważam, że do takiego jedzenia grzechem byłoby nie podać wina, wszelakiej maści. A po cichu i nalewczki pasują jak najbardziej. Pozdrawiam i życzę udanej gościny
  13. O na odpowiedzi DZIADKA z całą pewnością możemy polegać. Dziękuję bardzo DZIADKU. A co z mrożeniem?
  14. No dobrze, technologia, technologią, a ja problem mam dalej, co z przybliżoną datą do spożycia, uznając, że produkt jest świeży, oraz czy można mrozić?
  15. Dokładnie tak, opakowanie próżniowe.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.