Skocz do zawartości

SZCZĘŚCIARZ

Użytkownicy
  • Postów

    18
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    BUJNY

Osiągnięcia SZCZĘŚCIARZ

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. No i się zaczęło :grin: :grin: :grin: Wyjaśnię: pojecie polędwicy drobiowej miałem na myśli nazwę swojego farszu składającego się z fileta drobiowego i kompozycji przypraw.Nazwa gotowego produktu to poledwica drobiowa w przyprawach. pozdro
  2. Nie omieszkam wstawić fotek. co do sprawowania w praktyce to mogę powiedzieć ze juz takie osłonki używałem tylko innej marki i jestem zadowolony. Bardzo ładnie wyroby wyglądają(ja wsad robiłem z polędwicy drobiowej) a co do smaku to nadają takiej fajnej ostrej(w zależności od przyprawy) nutki.Pychota. za 2 tygodnie będę robił takie i inne smakołyki na wesele to wstawię foty.
  3. Dzieki .pozdrawiam
  4. Witam. Gdzie mogę zakupić osłonki z przyprawami??
  5. Brak azotynów w solance!!!Do solanki mogłeś dodać w tym przypadku kwas askorbinowy lub izoaskorbinowy .ps. z taka ilością peklosoli to w 3 dni bym zrobił szyneczki.
  6. SZCZĘŚCIARZ

    Marynator?

    Od masowania do dodatków funkcjonalnych to jeszcze daleka droga. Nie należy aż tak dramatyzować i przesadzać. Pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł a nie przy marynowaniu lub peklowaniu wiec takie urządzenie uważam za zbędne chyba ze do produkcji przemysłowej lub wysoko wydajnej...
  7. SZCZĘŚCIARZ

    Marynator?

    Masownica w wersji mikro. Jeszcze dodatki funkcjonalne i wydajność 200% w 2 h.
  8. To sa przepisy GNP,GHP, HACCP, Dodam ze przepisy określają przydatność 7 dni od uboju a często sie zdarza ze 7 dni przypada od pakowania i etykietowania
  9. a ja bym radził zapeklować mięso na kiełbasy wcześniej niż 2 dni. Dodasz 1,8 kg na 100 kg i nie powinno się popsuć nawet przez 2 tyg tylko przestrzegaj temp do 10 st C. Z mojego doswiadczenia powiem iz mieso lezy dłuzej zapeklowane tym kiełbasa wychodzi lepsza. Nie zamrazaj miesa bo to traci kilka własciwosci.. pzdr.
  10. SZCZĘŚCIARZ

    Ceny peklosoli

    Zmień hurtownie bo Cie rąbią. Ja wczoraj kupowałem po 1,50 zł/kg.
  11. takie magnetyzery to ja miałem 4 lata temu i powiem ze to nic nie daje. Przetestowałem na 1.9 tdi VW gdzie jeździłem dużo km i sprawdzałem spalanie paliwa.Nie testujcie tego bo szkoda kasy i czasu.
  12. do 2-3 kg maszynę?? jak by było 20-30 to już można się zastanawiać...
  13. dobrze nie osuszona podczas wędzenia, nie do peklowana i w dodatku jeszcze surowa w środku.30 min to się parzy podroby a nie szynki chyba ze maja przekrój 3 cm.proponował bym spzrzyc szynke jeszcze raz.
  14. SZCZĘŚCIARZ

    tworzenie masarnii

    ... Mogę przepracować miesiąc i nauczyć was wszystkiego co trzeba,posiadam bardzo dobre receptury,kontakty w firmach ze sprzętem masarskim i przyprawami ,mam doświadczenie na kierowniczym stanowisku i wykształcenie kierunkowe ale to już zależy od wynagrodzenia. kontakt na PW
  15. nie wprowadzam partackiej roboty to raz, a dwa to chodziło mi że starzy rzeźnicy nie używali wag na prywatkach.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.