Skocz do zawartości

marek72

Użytkownicy
  • Postów

    68
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    katarzynka
  • Zainteresowania
    gastronomia

Osiągnięcia marek72

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Wygląda super pewnie tak smakuje .
  2. Wybór niezły tylko to 1,6 to porażka do tego auta . Miałem wiem . POZDRAWIAM
  3. Ja kiedyś tak miałem na kolektorze porobiły się korki z kamienia . Przedmuchaj zasilanie od grzejnika w stronę kolektora . Będzie ok. Pozdrawiam Marek.
  4. Wyroby Grzesiu jak zawsze wyśmienite pewnie tak smakują jak wyglądają :thumbsup: :clap: . Ja też będę wędził we wtorek ścinkowa według twojego przepisu -robię ją zawsze wszystkim smakuje - oraz boczki , polędwice i szynki . Jak tylko uwędzę to się to pewnie się pochwalę i poddam się ocenie. POzdro dla wszystkich.
  5. Rewelacyjny :clap: pewnie tak smakuje jak wygląda. Pozdro dla wszystkich.
  6. Fajnie wygląda . :thumbsup: A dał byś przepis na to cudo. Pozdro dla wszystkich.
  7. Wspaniały chlebek :clap: :thumbsup: ja jak na razie robię tylko na drożdżach. Pozdro dla wszystkich
  8. Wysyłam zdj. zrobionych w zeszłym tyg. papryczek, miały być delikatnie ostre, ale to chyba nie te;) Wyglądają nieźle, tylko ta mooooc. Dziś odbierałem młodego ze szkoły(dalej na zwolnieniu) i zażyczył sobie szarlotkę. Więc do dzieła, produkty: Wymieszać wszystko razem, podzielić na 3 i włożyć do zamrażarki. Gdy ciasto się chłodzi obieramy jabłka. Trzemy 1 część na blachę układamy owoce i posypujemy bułka tartą. Następnie trzemy kolejna część ciasta i wykładamy pianę. Trzemy kolejną część ciasta na górę i wkładamy do pieca. Resztę zdj, dodam jutro ponieważ nie mogę dodać zdj (prace na serwerze). Pozdro dla wszystkich.
  9. marek72

    Polędwica

    Ach ta polędwiczka to to lubię :clap: :thumbsup: Pozdro dla wszystkich
  10. Dziś mam wolne" zwolnienie " połamało mnie i nie mogę za bardzo się ruszać zaraz jadę na zastrzyk i masaż . Przy okazji zakupię na rynku papryczki i twaróg . Jak tylkoo zrobię to prześlę fotki . Pozdro dla wszystkich.
  11. Witam po dłuższej nieobecności. Chciałem pochwalić się swoją grilo-wędzarnią, w której nareszcie mogę wędzić. Z utrzymaniem temp. nie ma żadnego problemu. Na pierwszy raz wędziłem ścinkową Grzegorza :thumbsup: i serki, które uwielbia moja LP. A tak wygląda kiełbaska po 40min. osuszania i 3h wędzania w temp. 45-55stopni. Wczoraj kupiłem i zapeklowałem następne mięso na wędzonki. Postaram się zrobić następną foto-relację z wędzenia i możliwości mojej wędzarni. Chciałbym spróbować jeszcze uwędzić przy okazji ryby i coś z drobiu. Myślę, że smakiem będzie dorównywać poprzednim wyrobom, które smakują nie tylko domownikom, ale także moim przyjaciołom i znajomym. Dziękuje wam za inspirowanie mnie i pomoc w wykonywaniu kolejnych wyrobów.
  12. marek72

    Z wędzarni anerki

    Bardzo fajnie wygląda :clap: myślę że równie dobrze smakuje :thumbsup: . Pozdro dla wszystkich.
  13. Cieszę się że wyroby wam się podobają w smaku naprawdę super :thumbsup: . Gdyby ktoś powiedział mi jakiś czas temu że ja to będę robił to popukał bym się w czoło :shock: . A to wszystko dzięki WAM . Dzięki serdeczne . Pozdro dla wszystkich. :
  14. Witam po dłuższej przerwie. Chciałbym pokazać mała fotorelacje z ostatniego wędzenia. Pogoda piękna i towarzystwo podczas wędzenia było wyborne. Dzień wcześniej wyjąłem z zalewy polędwice, boczki i szynki, które następnie ociekały przez noc w lodówce. Z samego rana zostały powiązane i odłożone do osuszania. Następnie przyszedł czas na mielenie i produkcje kiełbasy. Ścinkowa według przepisu Grzegorza. Następnie moja improwizacja. Jak widać w międzyczasie był pieczony również chleb. Wszystko było osadzane 2 godziny w temp. okolo 17stopni. Następnie wszystko powędrowało do wędzarki na osuszanie trwające około 1.5h. http://images40.fotosik.pl/1643/f4fa6691e796f8bcm.jpg http://images37.fotosik.pl/1613/05779906d5c24a12m.jpg A następnie wędzenie w temp. do 55stopni. http://images35.fotosik.pl/1463/d480acd2c8636eabm.jpg http://images41.fotosik.pl/1596/4b108100e5d1dee9m.jpg Próbowanie rozpoczęło się już w wędzarce. http://images41.fotosik.pl/1596/feaded075228d146m.jpg Był też na specjalne zamówienie mojej LP kurczak według przepisu Dziadka. http://images35.fotosik.pl/1463/9525cc7a812e1c8cm.jpg A to już po wędzeniu. http://images35.fotosik.pl/1463/c5373ec514a50b91m.jpg http://images39.fotosik.pl/1597/cf1f3c2c20601317m.jpg Prace trwały cały dzień ale zadowolenie kierownika masarni bezcenne... http://images37.fotosik.pl/1613/0ba6a0895788adcbm.jpg Pozdro dla wszystkich.
  15. Dawno mnie nie było, ale prace przy wędzarni ciągle trwają. Oto mała fotorelacja. Chciałbym jak najszybciej to skończyć, bo dzisiaj zakupiłem sporą porcję mięsa. Zapeklowałem boczki, szynki i ścinki na kiełbasę. Razem ponad 20kilo. Pozdro dla wszystkich.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.