Skocz do zawartości

marek72

Użytkownicy
  • Postów

    68
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    katarzynka
  • Zainteresowania
    gastronomia

Osiągnięcia marek72

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Wygląda super pewnie tak smakuje .
  2. Wybór niezły tylko to 1,6 to porażka do tego auta . Miałem wiem . POZDRAWIAM
  3. Ja kiedyś tak miałem na kolektorze porobiły się korki z kamienia . Przedmuchaj zasilanie od grzejnika w stronę kolektora . Będzie ok. Pozdrawiam Marek.
  4. Wyroby Grzesiu jak zawsze wyśmienite pewnie tak smakują jak wyglądają :thumbsup: :clap: . Ja też będę wędził we wtorek ścinkowa według twojego przepisu -robię ją zawsze wszystkim smakuje - oraz boczki , polędwice i szynki . Jak tylko uwędzę to się to pewnie się pochwalę i poddam się ocenie. POzdro dla wszystkich.
  5. Rewelacyjny :clap: pewnie tak smakuje jak wygląda. Pozdro dla wszystkich.
  6. Fajnie wygląda . :thumbsup: A dał byś przepis na to cudo. Pozdro dla wszystkich.
  7. Wspaniały chlebek :clap: :thumbsup: ja jak na razie robię tylko na drożdżach. Pozdro dla wszystkich
  8. Wysyłam zdj. zrobionych w zeszłym tyg. papryczek, miały być delikatnie ostre, ale to chyba nie te;) Wyglądają nieźle, tylko ta mooooc. http://images49.fotosik.pl/1613/6d4207c85bacf792m.jpg Dziś odbierałem młodego ze szkoły(dalej na zwolnieniu) i zażyczył sobie szarlotkę. Więc do dzieła, produkty: http://images35.fotosik.pl/1622/382e155f24cd0320m.jpg Wymieszać wszystko razem, podzielić na 3 i włożyć do zamrażarki. http://images39.fotosik.pl/1754/78691807d38b03a1m.jpg http://images49.fotosik.pl/1613/2765d1524693dc1dm.jpg Gdy ciasto się chłodzi obieramy jabłka. http://images40.fotosik.pl/1793/4099e2ed76696626m.jpg Trzemy 1 część na blachę układamy owoce i posypujemy bułka tartą. http://images39.fotosik.pl/1754/55d65647fcf6ab55m.jpg Następnie trzemy kolejna część ciasta i wykładamy pianę. http://images50.fotosik.pl/1667/f106e23e407de84am.jpg Trzemy kolejną część ciasta na górę i wkładamy do pieca. Resztę zdj, dodam jutro ponieważ nie mogę dodać zdj (prace na serwerze). Pozdro dla wszystkich.
  9. marek72

    Polędwica

    Ach ta polędwiczka to to lubię :clap: :thumbsup: Pozdro dla wszystkich
  10. Dziś mam wolne" zwolnienie " połamało mnie i nie mogę za bardzo się ruszać zaraz jadę na zastrzyk i masaż . Przy okazji zakupię na rynku papryczki i twaróg . Jak tylkoo zrobię to prześlę fotki . Pozdro dla wszystkich.
  11. Witam po dłuższej nieobecności. Chciałem pochwalić się swoją grilo-wędzarnią, w której nareszcie mogę wędzić.http://images37.fotosik.pl/1760/ff2ee271023bb65bm.jpghttp://images38.fotosik.pl/1777/34457affeb2489ddm.jpg Z utrzymaniem temp. nie ma żadnego problemu.http://images46.fotosik.pl/1754/18a95470fa7e9571m.jpg Na pierwszy raz wędziłem ścinkową Grzegorza :thumbsup: i serki, które uwielbia moja LP. http://images40.fotosik.pl/1778/5484cd8a4fa8eb9dm.jpg A tak wygląda kiełbaska po 40min. osuszania i 3h wędzania w temp. 45-55stopni. http://images42.fotosik.pl/567/3cd04addbbb840b6m.jpg Wczoraj kupiłem i zapeklowałem następne mięso na wędzonki. Postaram się zrobić następną foto-relację z wędzenia i możliwości mojej wędzarni. Chciałbym spróbować jeszcze uwędzić przy okazji ryby i coś z drobiu. Myślę, że smakiem będzie dorównywać poprzednim wyrobom, które smakują nie tylko domownikom, ale także moim przyjaciołom i znajomym. Dziękuje wam za inspirowanie mnie i pomoc w wykonywaniu kolejnych wyrobów.
  12. marek72

    Z wędzarni anerki

    Bardzo fajnie wygląda :clap: myślę że równie dobrze smakuje :thumbsup: . Pozdro dla wszystkich.
  13. Cieszę się że wyroby wam się podobają w smaku naprawdę super :thumbsup: . Gdyby ktoś powiedział mi jakiś czas temu że ja to będę robił to popukał bym się w czoło :shock: . A to wszystko dzięki WAM . Dzięki serdeczne . Pozdro dla wszystkich. :
  14. Witam po dłuższej przerwie. Chciałbym pokazać mała fotorelacje z ostatniego wędzenia. Pogoda piękna i towarzystwo podczas wędzenia było wyborne. http://images38.fotosik.pl/1641/58a08f58339bcef8m.jpghttp://images35.fotosik.pl/1463/56c971e2f0179638m.jpghttp://images39.fotosik.pl/1597/fe5900204fd97f80m.jpg Dzień wcześniej wyjąłem z zalewy polędwice, boczki i szynki, które następnie ociekały przez noc w lodówce. Z samego rana zostały powiązane i odłożone do osuszania.http://images35.fotosik.pl/1463/98d4fb7879951363m.jpghttp://images39.fotosik.pl/1597/100fa0ba425e966am.jpg Następnie przyszedł czas na mielenie i produkcje kiełbasy. Ścinkowa według przepisu Grzegorza. http://images38.fotosik.pl/1641/faa86609a6b3f9b7m.jpg http://images37.fotosik.pl/1613/158d00175266c164m.jpg Następnie moja improwizacja. http://images40.fotosik.pl/1643/5ed0aca7f9dc65d2m.jpghttp://images39.fotosik.pl/1597/e5b61efd88fb0140m.jpg Jak widać w międzyczasie był pieczony również chleb. Wszystko było osadzane 2 godziny w temp. okolo 17stopni. Następnie wszystko powędrowało do wędzarki na osuszanie trwające około 1.5h.http://images42.fotosik.pl/437/6af98dcd47e91e15m.jpg http://images40.fotosik.pl/1643/f4fa6691e796f8bcm.jpg http://images37.fotosik.pl/1613/05779906d5c24a12m.jpg A następnie wędzenie w temp. do 55stopni. http://images35.fotosik.pl/1463/d480acd2c8636eabm.jpg http://images41.fotosik.pl/1596/4b108100e5d1dee9m.jpg Próbowanie rozpoczęło się już w wędzarce. http://images41.fotosik.pl/1596/feaded075228d146m.jpg Był też na specjalne zamówienie mojej LP kurczak według przepisu Dziadka. http://images35.fotosik.pl/1463/9525cc7a812e1c8cm.jpg A to już po wędzeniu. http://images35.fotosik.pl/1463/c5373ec514a50b91m.jpg http://images39.fotosik.pl/1597/cf1f3c2c20601317m.jpg Prace trwały cały dzień ale zadowolenie kierownika masarni bezcenne... http://images37.fotosik.pl/1613/0ba6a0895788adcbm.jpg Pozdro dla wszystkich.
  15. Dawno mnie nie było, ale prace przy wędzarni ciągle trwają. Oto mała fotorelacja. http://images37.fotosik.pl/1576/738dc7121e7b240bm.jpg http://images40.fotosik.pl/1606/b7118135c80ab975m.jpg http://images46.fotosik.pl/1570/5d9a4888d927b82dm.jpg http://images41.fotosik.pl/1558/3ec419ee73fb3cacm.jpg Chciałbym jak najszybciej to skończyć, bo dzisiaj zakupiłem sporą porcję mięsa. Zapeklowałem boczki, szynki i ścinki na kiełbasę. Razem ponad 20kilo. Pozdro dla wszystkich.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.