Skocz do zawartości

robinson

Użytkownicy
  • Postów

    51
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Kostantynów Łódzki

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia robinson

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. robinson

    Wariacje bila72

    tak z ciekawości a jak z fasoli zrobisz groch, żeby to była "grochówka wojskowa"
  2. Wszystkiego najlepszego w 2021 roku.
  3. Nabyłem taką zamykarkę.
  4. Witam, czy ktoś by mi doradził jaką dostępną na naszym rynku a i godną polecenia zamykarkę do puszek mogę zakupić na produkcję na własne potrzeby. [Dodano: 21 kwi 2020 - 23:22] Witam, mam prośbę do doświadczonych w puszkowaniu jaką zamykarkę dostępną na naszym rynku warto kupić na własne potrzeby i jest ona godna polecenia. Będę wdzięczny za pomoc w wyborze. Pozdrawiam.
  5. Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia życzę Wszystkim.
  6. Zdrowych i spokojnych świąt życzę.
  7. robinson

    Nasze wyroby

    Jestem po pierwszej sterylizacji pasztetu w turku. Trochę emocji było jak to zawsze gdy coś robi się pierwszy raz dlatego trochę męczyłem Zbója Madeja pytaniami.W sumie wszystko było ok. z wyjątkiem małego wycieku tłuszczyku do wody. Farsz był 1,5 cm od wieczka a po sterylizacji ok 1,0 cm. Przy pasztecie to normalka czy a dużo farszu. woda była 1 cm nad wieczkami drugiej warstwy /spód 7 słoików 0,3 a druga warstwa 6 słoików 0,2/.
  8. Dużo zdrowia oraz wszelkiej pomyślności życzę.
  9. Zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia życzę.
  10. Mam pytanie - czy ktoś zna może technologię pracy na tym urządzeniu krok po kroku.
  11. Mam do czynienia z takimi osłonkami. Są to wygodne osłonki i wytrzymałe na temperaturę nawet 100 stopni C. Moczymy je ok. 20 minut w ciepłej wodzie, żeby były elastyczniejsze i bardziej rozciągliwe co pozwala na załadowanie zakładanej przez producenta ilości farszu. Nowe są sztywne ponieważ jest to tkanina powlekana. Nakłuwanie nie jest wskazane ponieważ zwiększy się wyciek farszu. Wyroby w porównaniu do osłonek naturalnych mają większą wydajność. Reszta jest kwestią gustu kto w jakich osłonkach woli swoje wyroby. Pozdrawiam
  12. robinson - 1 szt.
  13. robinson

    Noworoczne życzenia

    Wszystkiego najlepszego oraz dużo zdrowia dla Wszystkich
  14. robinson

    Wyroby robinson

    parzony
  15. robinson

    Wyroby robinson

    przygotowania do świąt kiełbasa swojska boczek i schab z kością
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.