Skocz do zawartości

tabazior

Użytkownicy
  • Postów

    12
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Wrocław

Osiągnięcia tabazior

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Wg mnie palą się zrębki, bo wystarczy, że je stracę i ugaszę i na jakąś 1h jest spokój
  2. Tu wstawiam zdjęcie (nie moje) i zaznaczam kółkiem, w którym miejscu ten ogień się pojawia:
  3. U mnie na samej końcówce tego podajnika nad grzałką dymogeneratora - tak to wygląda jakby nie mogły zostać wypchnięte dalej przez spiralkę. W nowszej wersji tego dymogeneratora nad spiralką jest ten daszek - i to w tamtym, miejscu.
  4. Ja mam już ten najnowszy - zastanawiam się czy może jakoś tę blaszkę nad grzałką dogiąć lub odgiąć, ewentualnie ustawić wędzarnię pod kątem, aby te zrębki na samym końcu podajnika szybciej wpadały do miseczki z wodą.
  5. Witam, od pewnego czasu mam Borniaka, podczas wędzenia pojawia się ogień na blaszce (podajniku) dymogeneratora. Przed każdym wędzeniem spiralka jak i podajnik dokładne oczyszczony z nagaru. Zrębki firmy Borniak. Wędzarnia i DG nie narażany na przeciągi. Wędzarnia wypoziomowana. Jakaś drobna rada, jakiś pomysł, jak to rozwiązać? Pozdrawiam
  6. /topic/12207-kalendarz-wb-2016r-zdj%C4%99cia-i-informacje/ Słabo szukałeś Sorki, ale tam nic nie widzę (przedostatni wpis co z kalendarzem) na ten temat - a i tak sprawa zamknięta, więc nie ma co pustych postów nic nie wnoszących nabijać. Pozdrawiam, za rok będzie kolejna szansa
  7. No trudno, co zrobić, ale jakoś wątku o sprzedaży nie mogłem znaleźć.
  8. witam, a jeszcze są kalendarze 2016? bo coś przegapiłem
  9. tabazior 1szt.
  10. Dzięki czyli to wg. przepisu na łososiową - wędzenie na zimno, tego akurat w mojej wędzarni nie bardzo udaje się zrobić.
  11. Czyli to byłoby robione np. wg przepisu na polędwiczkę łososiową Ligawy. Czyli wędzenie na zimno.
  12. paweljack: w smaku to nie czuję, aby to było wędzone. Dlatego zastanawiam się jak to zrobili.
  13. Jeśli można tu podać jakiegoś linka to podaję: http://blog.polskiesouthbeach.pl/2012/10/co-warto-jesc-poledwica-ososiowa-z.html gdyby ten link był niezgodny z regulaminem forum- to proszę o usunięcie. Norbert
  14. Witam, dziś kupiłem w sklepie polędwicę łososiową z piersi indyka (podobna jak do producenta, nie będę robił reklamy ale nazywa się na M....) Chciałbym taką zrobić samemu, czy ktoś może zna jakiś przepis. I proszę nie podawać na polędwicę dojrzewającą ze schabu, bo taką robiłem wg. tutejszych przepisów i wyszła pyszna. Teraz chciałbym to zrobić z piersią indyka, ale nie wiem, czy zachować takie proporcje jak ze schabu i tak spróbować? Pozdrawiam. Norbert
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.