Skocz do zawartości

Marek2342

Użytkownicy
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Krosno

Osiągnięcia Marek2342

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Marek2342

    Boczek wędzony

    Chyba spróbuję parzyć boczki dłużej - tak jak radzicie - zobaczymy za 2 tygodnie przy kolejny wędzeniu
  2. Marek2342

    To i moje wyroby.

    Wszystko prezentuje się rewelacyjnie, pozdrawiam M
  3. Ja polecam karkówkę w marynacie miodowo musztardowej z dodatkiem sosu chili na kilogram do 2 kg karkówki słoiczek musztardy francuskiej - ja używam z firmy kamis miód ok 100 gram 3 krople sosu chili sól i pieprz do smaku polecam palce lizać
  4. nie ma bata, przy kolejnym wędzeniu serek znajdzie się na kołku
  5. Ja zbudowałem wędzarnię drewnianą z kanałem dymnym na prawie 2 metry i piecem - wszystkie potrzebne informację zdobyłem praktycznie na stronie i forum, poświęciłem sporo czasu na czytanie, podjąłem decyzję co chcę zbudować, zrobiłem sobie listę potrzebnych materiałów, następnie rozpuściłem wici wśród znajomych co mi jest potrzebne - co mogłem pozyskałem tą drogą, resztę kupiłem korzystając z lokalnego portalu ogłoszeń. Miesiąc zbierałem materiały - 2 miesiące zeszło mi z budową, wydałem ok 600 złotych i gotowe - dodał bym fotkę, ale, albo nie potrafię, albo nie mam jeszcze uprawnień, pozdrawiam Marek
  6. ja kupuję mięso w hurtowni, na paragon, bez żadnych obniżek cenowych, ale nigdy nie zdarzyło się aby coś z nim było nie tak. Po kilku zakupach i małych pogawędkach z obsługą - zaznajomiliśmy się i teraz nawet zamawiają mi mięso jakiego potrzebuję, myślę że w każdym mieście znajdują się takie hurtownie i że warto tam kupować, pozdrawiam Marek
  7. Marek2342

    Przywitanie

    Witam serdecznie Wszystkich. W tym miejscu zaczynam pierwszy post na forum. Mam na imię Marek, liczę sobie 36 lat i mieszkam w Krośnie. W ciągu ostatnich 2 miesięcy zbudowałem swoją pierwszą w życiu wędzarnię - podpatrując projekt Jackosza i innych budowniczych, którzy zamieścili swoje sprawozdania na stronie i zaczynam swoją przygodę z wyrobem wędlin domowych, pozdrawiam Wszystkich serdecznie Marek
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.