Skocz do zawartości

panasek

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Gdynia

Osiągnięcia panasek

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Pierwsza rozkrojona polędwica z szarym oczkiem, dzisiaj rozkroiłem karkówkę i takiej niespodzianki nie było. Przynajmniej w tym kawałku. Zobaczyma dalej.
  2. Wcześniej nie mieszałem i wychodziło dobrze. Następnym razem nowa peklosól i mieszanie. Dziękuję za pomoc. A to co uwędziłem wygląda tak:
  3. Dokładnie nie wiem ile czasu było otwarte opakowanie peklosoli ale pewnie kilka miesięcy. Po otwarciu zawsze trzymam opakowanie w szynkowarze jakoś tam zawinięte. Póki co pierwszym podejrzanym będzie peklosól.
  4. Jak początkowo peklowałem tą metodą to sprawdzałem temperaturę w szufladzie i było około 6'C. Sprawdzę ponownie ale peklosól też zmienię. Worki przekładałem co 1-2 dni i lekko masowałem. Dziwne bo kawałki małe.
  5. Witam. Pekluję tą metodą już z dobry rok i do tej pory nie miałem problemu z szarym oczkiem. Ostatnie dwa wędzenia w polędwicach środek jest niedopeklowany. Pekluję kawałki po około 400g dawką 20g/1kg. Peklosól "o'sole" data ważności 05/2020. Teraz peklowałem 14 dni.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.