Skocz do zawartości

Slaww

Użytkownicy
  • Postów

    8
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Gdynia

Osiągnięcia Slaww

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Slaww

    Prosię z rożna

    10czerwca robie drugie pol.Fotek za duzo nie mam, wiecie jak to jest przy sporej ilosci destylatu :grin: Ralf czlowiek sie uczy na bledach kiedy wie, ze je popelnia.
  2. Slaww

    Prosię z rożna

    http://imageshack.us/f/89/cam00204v.jpg/ http://imageshack.us/f/833/cam00210f.jpg/
  3. Niby czemu nie ma sensu? Tylko ja skory nie jem.
  4. Na kilo miesa daje dwie lyzeczki soli i przyprawy do 24h, pozniej wsadzam do wedzarni.
  5. Slaww

    To chyba sen

    Paszport masz? To rownie wazny dokument.
  6. Mały słoik koncentratu pomid.Ja robię z pasty do kupienia w almie.Jeśli jest potrzeba dolewam wody.
  7. Składniki (na mały słoik)sos bbq - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - pół słoiczka koncentratu pomidorowego - 2 łyżki wody - 2 łyżki octu (najlepiej winnego) - 2 łyżki brązowego cukru - 1 łyżka miodu - 1 łyżka musztardy - 1 łyżka soku pomarańczowego - 1 łyżka sosu worcestershire (ew. sosu sojowego) - 1 łyżeczka tabasco (lub 1 łyżka tabasco chipotle) - 1 łyżka oliwy - 1 łyżeczka chilli - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki pieprzu opcjonalnie: - 1 łyżka koncentratu z tamaryndowca - 100 ml whiskey Sposób przygotowania Pokrój cebulę w drobną kostkę i zeszklij powoli na rozgrzanej oliwie. Gdy cebula nabierze ładnego złotawego koloru, dorzuć do niej przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż jeszcze ok. 1-2 minut, cały czas mieszając. Przerzuć zawartość patelni do rondelka. Dodaj wodę, ocet i koncentrat. Zagotuj i wymieszaj dokładnie aż składniki ładnie się połączą. Dodawaj wszystkie pozostałe składniki sosu i gotuj na niewielkim ogniu cały czas mieszając. Gdy wszystkie składniki będą już wymieszane w rondelku, zostaw go na małym ogniu i gotuj bez przykrycia przez ok. 30 min. Sos powinien nabrać średnio gęstej konsystencji i ładnego mahoniowego koloru. Pod koniec gotowania możesz dodać whiskey i koncentrat z tamaryndowca (ja je zawsze dodaję), wymieszać i gotować jeszcze 5 minut. Sprawdź czy niczego nie brakuje. Gdy uzyskasz już pożądany smak, pozostaw do wystygnięcia.
  8. Wygladaja elegancko.
  9. Slaww

    Prosię z rożna

    W srode robie prosiaka.Mam polowke po obcieciu lba wyszlo mi 8Kg. Dobe sie moczyl w solance pozniej nastrzykiwany octem ryzowym I sokiem jablkowym itd.Dzisaj bede go nacieral na sucho. W srode bede go parzyc i na grilla.Jak zrobie to napisze wiecej.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.