Skocz do zawartości

Kiniula

Użytkownicy
  • Postów

    31
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Gdynia

Osiągnięcia Kiniula

Poszukiwacz

Poszukiwacz (4/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Kiniula

    Kiniulia urzęduje

    Zgadzam się z Wami, jest odrobinę za suchy, albo przesadziłam z cyckami kurzymi, albo za mało bulionu... :P Oczywiście go wtranżolę ale muszę na przyszłość pamiętać, że masa ma być lekko lejąca, a moja była dość ... sztywna. :rolleyes:
  2. Kiniula

    Kiniulia urzęduje

    jacinto, ni da rydy ANNAM, jeszcze raz dzięki
  3. Kiniula

    Kiniulia urzęduje

    Zdjęcia finalne http://images61.fotosik.pl/131/48355406cdbaf127med.jpg http://images64.fotosik.pl/132/aaceef294edf0d50med.jpg
  4. Nie wpadłabym na to, żeby zrobić takie ruloniki, genialne! Muszę wypróbować.
  5. Śliczny mój właśnie się piecze.
  6. Kiniula

    Kiniulia urzęduje

    ANNAM, dziękuję, czekam jeszcze aż się upiecze i wtedy wrzucę finalne zdjęcie.
  7. Kiniula

    Kiniulia urzęduje

    Na początek, najprostszy w wykonaniu Pasztet Domowy (drobiowy): Składniki na foremkę 30 cm x 12 cm x 7 cm. składniki: - 1 kg piersi z kurczaka - 0.5 kg wątróbki-drobiowej - 2 jajka - 2 cebule -odrobina czerwonego wina - liść laurowy,ziele angielskie,pieprz,sól, pietruszka, sól, pieprz - masło do wysmarowania foremki - bułka tarta (jeśli ktoś ma ochotę, można dodać ulubione składniki do gotowej masy, orzechy, cząstki jabłek, żurawinę) Do dużego garnka wrzucić mięso.Posolić,dodać pieprz,ziele i liść laurowy. Gotować do miękkości.Dokładnie obrać po wystygnięciu. Bulion przecedzić. Wątróbkę usmażyć na patelni razem z cebulą pokrojoną w piórka.Doprawić do smaku. Podlać czerwonym winem (jak kto lubi). Na koniec dodaję odrobinę natki pietruszki. Mięso razem z cebulą i wątróbką zmielić w maszynce do mielenia mięsa (oczka średnie). Do zmielonego mięsa dodać jajka,ok 2 szklanek bułki tartej,przyprawy. Podlewać bulionem,żeby masa mięsna nie była za sucha. http://images65.fotosik.pl/131/3c1364e076ef714dmed.jpg Wyłożyć masę do wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą formy. Piec w piekarniku (termoobieg) nagrzanym do 180 stopni ok 1,5 godziny. Zostawić do wystudzenia w uchylonym piekarniku. Schłodzić w lodówce. Podawać z żurawiną i chrzanem. Uwaga. Pasztet uzależnia, taką foremkę zjadam sama w trzy dni.
  8. kostek61, Dziękuję.
  9. Witałam się już w innym wątku, ale buzi jeszcze nie pokazałam. Oto ja. Cholera, która wie jak używać klawiatury komputera, nie umie trzymać języka za zębami, czasem czymś trzaśnie (drzwiami przeważnie...!). Miejsce zamieszkania Gdynia, własna działalność, zamiłowanie do domowego jedzenia, pomocy ludziom... Za chwilę zabieram się za pasztet pieczony i nie wiem gdzie mogę wkleić przepis i fotorelację? Czy można tu mieć jakiś swój wątek? Gdzie go założyć? http://images64.fotosik.pl/130/2191b98470491ca7.jpg
  10. Kiniula

    Przywitanie

    andy, o widzisz, dobre to Sugerowałam się przyciskiem pomoc dla strony na dole - paypal. W poniedziałek wysyłam przelew. Btw jaki jest koszt roczny utrzymania serwera?
  11. Kiniula

    Przywitanie

    smola, witaj andy, mam to na uwadze, tyle że średnio toleruję paypala. Kruszynka, Dom Dziecka w Orłowie. MariuszB, uszanowanie! stanczyk333, kłaniam się! :wink:
  12. Kiniula

    Przywitanie

    ANNAM, witaj
  13. Psycholog, prawnik, marketingowiec, prezes (kobieta). Śpię do 9.00 rano i za chiny ludowe nie odbiorę. 503782031.
  14. A te kiełbachy to z jakiego mięsa? Jest gdzieś cały przepis?
  15. Kiniula

    Przywitanie

    Zico, podziękowała. @halusia@, Kujawianka pełną gębą. :P Maad, "czymam". :lol:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.