Skocz do zawartości

Marcin_

Użytkownicy
  • Postów

    85
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Norwegia
  • Kącik kuchenny
    http://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8910-wyroby-by-marcin/

Osiągnięcia Marcin_

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam Serdecznie Używam Borniaka UW150 już jakieś 4 lata może dłużej do tej pory wszystko działało bez problemów aż do dziś... Po włączeniu praktycznie nie wytwarza dymu zrębki są pobieranie ale jak by jest ich mało nad grzałką zupełnie nie mam pojęcia co z tym faktem zrobić. Może ktoś z was miał podobny problem? Z góry dziękuję za pomoc
  2. Piękne i zapewne smaczne wyroby gratulacje
  3. Wyjdzie chyba coś o konsystencji pesto a jak ze smakiem trzeba próbować
  4. Bardzo ładnie wykonane i do tego te liście można powiedzieć "wygrawerowane" po prostu majstersztyk
  5. To jedyny przepis jaki znalazłem: http://www.chefkoch.de/rezepte/1450331249911432/Liebstoeckl-Maggikraut-Paste.html Jako, że z niemieckim u mnie kiepsko użyłem translatora a oto efekty Składniki: 700g Lubczyku 100g Soli morskiej lub himalajskiej Umyć liście lubczyku, osuszyć i posiekać lub użyć blendera. Dodać sól i dobrze wymieszać, aż sól się rozpuści. Przechowywać szczelnie zamknięte w chłodnym, ciemnym miejscu. Trwałość około rokuProporcje powinny być 7: 1. Tak 7 części liści i jedna część soli. Jeśli ktoś ma ochotę poprawić tłumaczenie bardzo proszę
  6. Chyba po eksperymentuje i zobacze co z tego wyjdzie Mam suszony lubczyk chyba powinien sie nadać?
  7. Marcin_

    Przywitanie

    Witaj, Pogłębiaj wiedzę na pewno będzie dobrze
  8. Czy ktoś może robił przyprawę Maggi własnoręcznie i chciałby się podzielić przepisem? Szukalem na forum i googlowalem rezultatów można powiedzieć brak jedyne co znalazłem to: w słonej wodzie zamoczyc liscie lubczyku i czekać ale zadnego konkretnego przepisu i proporcji.
  9. Marcin_

    Przywitanie

    Witaj, Masz tutaj skarbnicę wiedzy na pewno znajdziesz tu wszystko czego ci potrzeba na początek polecam lekturę z której sam korzystałem: http://wedlinydomowe.pl/dla-poczatkujacych powodzenia
  10. Marcin_

    Wyroby by Marcin_

    Mąkę znajdę bez problemu język znam tylko na mące nie ma oznaczeń ale i z tym sobie dam radę
  11. Marcin_

    Wyroby by Marcin_

    Dziękuję Roger za dobre rady. Co do mąki to użyłem takiej: http://www.regal.no/produkter/mel/hvetemel/siktet-hvetemel-1000g/ Nie wiem co to za typ mąki a co gorsza nie mogę nigdzie znaleźć w opisie. Użyłem takiej jako że była polecana do wypieku chleba. Dziś zabiorę się za przygotowanie zakwasu i zobaczymy co z tego wyjdzie
  12. Marcin_

    Wyroby by Marcin_

    Żółtek w przepisie brak Tak skórka jest chrupiąca a co do zakwasu to zabieram się za niego dziś jak tylko znajde na naszej stonie przepis A oto i gar we własenej osobie
  13. Marcin_

    Wyroby by Marcin_

    Chleb podejście nr. 2 Tym razem trzymałem go w piekarniku 15 minut dłużej. Smakuje lepiej niż za pierwszym razem Ciekaw jestem opinii na temat przekroju
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.