Skocz do zawartości

kolux

Użytkownicy
  • Postów

    7
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Allentown, USA

Ostatnie wizyty

139 wyświetleń profilu

Osiągnięcia kolux

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Peklowanie na sucho próżniowo przez 10 dni do peklowania dodałem troszkę dymu w płynie, ociekanie pominąłem ze względu bo nie było z czego ociekać, do osuszania pomalowałem polędwice płynem w dymie, po wyschnięciu jeszcze raz malowanie i zwiększyłem temperature w oven wahała się tak w granicach 55*C do 65*C w połowie wędzenia które trwało 2,5 godziny pomalowałem jeszcze raz dymem w płynie, po wyjęcie z oven parzenie w temperaturze 70_75*C po uzyskaniu węwnątrz temperatury 62*C wędliny poszły do wody z lodem do schłodzenia po wyciagnięciu z wody osuszanie i mamy gotowy wyrób, dodam że dwie polędwice poszły na 2 tygodniowy spoczynek dojrzewający bedzie z nich polędwica łososiowa.
  2. A oto mój wyrób polędwica sopocka, peklowana próżniowo 10dni, wędzona dymem w płynie 2,5godziny w oven, potem parzona do uzyskania temperatury w środku 62*C.
  3. Bossky A po co mam odsysać i kombinować skoro mam urządzenie do paczkowania próżniowego, co idzie o śmieci to woreczki tak przycinam że stosuje je pare razy do peklowania na sucho
  4. Sorki, pomyłka się tu wdarła... mięso do peklowania
  5. Aby zapobiec wyciekaniu z mięsa wody podczas zgrzewania zapeklowane mięsiwo wkładamy w dwa woreczki, do pierwszego zapeklowane mięso, potem do drugiego stroną otwarta w kierunku strony zamkniętej pierwszego woreczka i zgrzewamy wtedy spokojnie nie myśląc o tym że soki zaczną nam uciekać z mięsa do maszyny zgrzewającej.
  6. Mieszkam w Usa i kupiłem coś takiego Curing Salt jest to do peklowania mięsa skład taki: salt 93,75%, sodium nitrite 6,25% i posiada jeszcze barwnik żeby nie pomylić z normalną solą, jest to kolor różowy. Max: 2,5 g na 1 kg mięsa.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.