Skocz do zawartości

więcej_czadu

Użytkownicy
  • Postów

    23
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    wrocław

Ostatnie wizyty

210 wyświetleń profilu

Osiągnięcia więcej_czadu

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Mam taki plan, być może będzie to dosłownie parę kg limitowanej kiełbasy wieprzowina/wołowina 50/50%. Z czego pewnie będzie próba kontrolna z samym czosnkiem a reszta z czosnkiem nieniedźwiedzim. Miesiąc temu robiłem swojską czosnkową: wieprzowina/wołowina w stosunku 85/15% - o niskiej zawartości tłuszczu. Smak dość oryginalny, ale wszyscy dookoła go akceptują. Kiełbasy robię tylko bez peklosoli.
  2. a jako kombinacja z czosnkiem "konwencjonalnym" w kiełbasie swojskiej - czyli bez peklosoli - ?
  3. Cześć, wracam po kilkuletniej przerwie. Z racji zakupu 40mb jelit wieprzowych do produkcji kiełbas - kupiłem tez przy okazji 250g suszonego czosnku niedźwiedziego. Zastanawiam się jak wykorzystać ta przyprawę w kontekście wędzarniczym (mięso, sery, ryby?). Czy ktoś testował już tą przyprawę?
  4. przepalić, przedymić porządnie i nie widzę problemu...nie ma potrzeby stosować żadnej chemii w tym przypadku, piszę to jako mikrobiolog, formaldehyd z dymu drzewnego to najlepszy konserwant
  5. ja tez wedze na ROD, raczej nie ma podstaw do czepiania sie, tak samo grilowanie - w murowanych wedzarniach sa paleniska zamkniete wiec prawnie jest OK
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.