Darino Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Skilandis wisi na strychu,bo w piwnicy za sucho teraz ma 70% wilgotności i się poci Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-94187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Ja mojego obroniłem.Jest, pozostał nienaruszony. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-94238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geronimo Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Kindziuk w pęcherzu 1.4 kg. http://img30.imageshack.us/img30/6599/wdzeniekindziukw2030.jpg Kindziuk w żołądku -ubytek wagi około 0,3 kg. http://img51.imageshack.us/img51/5050/wdzeniekindziukw2035.jpg http://img14.imageshack.us/img14/60/wdzeniekindziukw2036.jpg Ponownie w dyby i na komin :wink: http://img51.imageshack.us/img51/5995/wdzeniekindziukw2033.jpg i jeszcze wiele godzin wędzenia temp. około 20 st. C pozdrawiam Cytuj Geronimo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-95328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 15 Stycznia 2010 No bardzo fajnie wszystko wygląda, widać wodzu że wiesz co robisz :wink: Napisz jakim drewnem wędzisz.pozdro Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-95536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geronimo Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Witajcie :wink: Darino- wędzę olchą , dębem, czereśnią.Kolor jest b. ciemny - wygląda na okopcone ale npd. doświadczenia myślę że w środku jest ok.Pomyliłem się co do ubytku wagi o 1kg. :blush: Kindziuk w żołądku stracił na wadze 1,3 kg.Jestem zwolennikiem długiego wędzenia, bo tak sobie wyobrażam że w tych kurnych chatach, to te wędliny sobie wisiały u powały i wędziły się jak tylko było palone w piecach czyli zimnego dymu miały w bród. pozdrawiamps. Taka cisza w kwestii kindziukowej u Tomusia......... Cytuj Geronimo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-95656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Tak właśnie przypuszczałem...Na Dzūkijos Kindzuki(Skilandis) zostawały tylko suszone powietrzem :wink: Więc bym za dużo z dymem nie przesadzał, nawet zimnym. Mój dojrzewa i pachnie, choć przyznam że chudziaczek z niego się zrobił :blush: Minęły już dwa i pół miesiąca, więc myśle że nadchodzi chwila na niego pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-95661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Końcowe wędzenie Kindziuka Teraz tylko suszenie i czas :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-96500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 24 Stycznia 2010 No i stało się... Skila naciołem ostrożnie Aromat dojrzanej wędlinki z leciutką nutką orzecha. Nacięcie wysmarowałem smalcem i mam nadzieje że go starczy na długo :wink: pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-96594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 25 Stycznia 2010 . Taka cisza w kwestii kindziukowej u Tomusia......... _________________ Geronimo "Wodzu" nauka nie idzie w las ,"Mało mów ,więcej rób"czy "tisze budiesz ,dalsze..............' /wersja fonetyczna/ :lol: Czas ,czas, czas, tylko tego potrzeba reszta to dzieło przypadkowego "pomieszania mięska z przyprawami i włożenia do żołądka" :wink: Obserwuje ,że grono "kińdziukowców "się powiększa , z mojego doświadczenia wynika ,że każdy kińdżiuk jest jedyny, niepowtarzalny , dlatego cieszy ,ze chcemy doświadczać tego niezapomianego smaku . Powodzenia. Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-96674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geronimo Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Czas ,czas, czas, tylko tego potrzeba reszta to dzieło przypadkowego "pomieszania mięska z przyprawami i włożenia do żołądka" :wink: :wink: dokładnie :grin: pozdrawiam Cytuj Geronimo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-96821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 26 Stycznia 2010 No i stało się... Skila naciołem ostrożnie Po wyglądzie wygląda na młody wyrób w tej kategorii? :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-96822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Tak faktycznie jest młody :smile: uczyniłem go na początku listopada, jeśli dobrze mi sie przypomina było to 6.11 :rolleyes: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-96835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geronimo Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 26 Stycznia 2010 U mnie najdłużej leżał 8 miesięcy, bez lodówki. :smile: Wtedy dopiero był smaczny. Pzdr.No właśnie. Wnuczek w/g mnie ma 100% racji.Aż szkoda kaleczyć tak wspaniały produkt wcześniej. Ale rozumiem pożądliwych :tongue: pozdrawiam Cytuj Geronimo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-96855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Daje słowo indiańskie, że Skila będę spożywać przez pół roku :grin:Naciołem go tylko spowodów wyższych tzn. Skil jast dla mnie przedmiotem badań naukowych Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-96879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 22 Marca 2010 Po dobrych 5-ciu miesiącach Pachnie nie ma pleśni, warto czekać :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-106030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 22 Marca 2010 achnie nie ma pleśni, warto czekać Co to już napoczęty? :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-106031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 22 Marca 2010 No tak naciołem go po 3 miechach z powodów wyższych i żałuję :blush: Nastepnego nie ruszę, słowo :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-106034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 22 Marca 2010 Obiecanki cacanki. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-106036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 22 Marca 2010 no tak żałuję i co... Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-106042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geronimo Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 30 Marca 2010 Darino , czy mógłbyś zamieścić zdjęcie przekroju kindziuka? ps. Ja swojego małego ciachnę na Wielkanocpozdrawiam Cytuj Geronimo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-107411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 30 Marca 2010 Darino , czy mógłbyś zamieścić zdjęcie przekroju kindziuka? Ja też się dołączam do prośby. Na mojego też już ostrzę noża. Już mineło 6 miesięcy. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-107431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaciak Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 30 Marca 2010 dwa pytania do specjalistów,czy do kindziuka można dawać peklosól i w jakiej ilości,czy myslicie że wyszedłby kindziuk z dziczyzny Cytuj Kaciak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-107432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 30 Marca 2010 Darino , czy mógłbyś zamieścić zdjęcie przekroju kindziuka?Ja też się dołączam do prośby. Już się cieszę na Wasze przekroje panowie :grin: [ Dodano: Wto 30 Mar, 2010 21:31 ] dwa pytania do specjalistów, czy do kindziuka można dawać peklosól i w jakiej ilości, czy myslicie że wyszedłby kindziuk z dziczyznyZobacz tu http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=52 Co dotyczy dziczyzny to spróbuj i pochwal się na tym forum. Napewno bardzo wszystkich interesuje i krytyka się też znajdzie Pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-107439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geronimo Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 30 Marca 2010 Dzięki Darino :wink: Wygląda w porządku.Z czasem będzie zyskiwał na smaku i bukiecie :tongue: (jak wino :wink: )Tomuś pisał ,,Każdy kindziuk jest niepowtarzalny" i miał rację. pozdrawiam Cytuj Geronimo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-107461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 31 Marca 2010 Dzięki Darinoproszę :wink: Dodam tyle, że smak jest specyficzny, bukiet już jest i rozwija się w podczas żucia :thumbsup: czym dużej się żuje, tym bardziej rozwija się smak i aromat Skila, aż szkoda połykać. :lol: A jak się już połknie, to trzeba popić... ale z żalu, na zdrowie :blush: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/10/#findComment-107491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.