Skocz do zawartości

28-30.11.2014 r, Wędliny dojrzewające - kurs specjalistyczny 8/14


Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy nie informujemy, że kurs się odbędzie, gdyż to wynika z informacji o zapisach. Co innego, gdy kurs jest z różnych względów odwoływany. Wtedy każdy zainteresowany otrzymuje stosowne powiadomienie z odpowiednim wyprzedzeniem. 

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

  • Odpowiedzi 153
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Tak przedstawia się aktualna lista wpłat na kurs. Jeśli są jakieś uwagi (chodzi zwłaszcza o osoby, za które wpłacał ktos inny), proszę pisać na moja pocztę: maxell11@wp.pl

Lista zapisanych na kurs:

1. Wojciech Michalski (490,00 zł)
2. Karol Juskowiak(490,00 zł)
3. Henryk Chmieliński (490,00 zł)
4. Andrzej Chmieliński (?)

5. Jacek Kowalczyk (490,00 zł)

6. Sylwester Krupa (490,00 zł)

7. Paweł Zawadka (490,00 zł)

8. Mirosław Komorzycki (?)

9. Marek Adamski (490,00 zł)

10.Tomasz Moch (490,00 zł)

11. Szymon Wojciechowski

12. Mariusz Nalepa (490,00 zł)

13. Mariusz Śniegocki (490,00 zł)

14. Tomasz Łuczak (490,00 zł)

15. Tomasz Łuczak (490,00 zł)

16. Marek Chudy (490,00 zł)

17. Włodzimierz Nowaczyk (vlodi) (245,00 zł)

18. Mirosław Krzysztofik (490,00 zł)

19. Dariusz Miądzel (490,00 zł)

20. Mariusz Warowy (490,00 zł)

21. Mariusz Warowy (490,00 zł)

22. Aurelia Felińska-Szymczak (245,00 zł)

23. Jacek Dorenda (490,00 zł)

24. Mariusz Młodożeniec (Romeciarz) (490,00 zł)

25. Teresa Zapadka (490,00 zł)

 

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

Cena kursu: 490,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.
Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.
Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.
Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnątrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.
Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:
- piątek - obiadokolacja,
- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,
- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Serdecznie Państwa zapraszamy!

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Materiały szkoleniowe, otrzymałem od Andrzeja Bagno i  są już wydrukowane.

Widzimy się jutro,w tak licznym składzie  :D  :D  :D  :clap:  :clap:  :clap:

Do zobaczenia.

 

 

Widzimy się jutro,w tak licznym składzie

 

Przypominam, że nie jedziecie na widzenie, tylko uczyć się pilnie....  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

Życzę Wszystkim niezapomnianych wrażeń naukowych (pozanaukowych też). Super, że kurs w końcu się odbędzie :D.

Rafał (ryszpak)

rakrzes@poczta.onet.pl

 

Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją...

 

Iure et gladio

 

 

Właśnie przygotowałem materiały dydaktyczn

 

moje też gotowe - nalałem pod korek, żeby nie chlupotało :tongue:

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

im więcej przeczytasz, tym więcej

;) będziesz miał w głowie

Edytowane przez pioro

My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/

But what was the first

koledzy z Poznania mają parcie na szkło :tongue:  ale pozwólcie, że zacznę relację trochę niechronologicznie od tego wydarzenia:

 

post-39741-0-65546900-1417356603_thumb.jpg

post-39741-0-81560700-1417357021_thumb.jpg

post-39741-0-20751300-1417356691_thumb.jpg

post-39741-0-77111000-1417357205_thumb.jpg

post-39741-0-07106700-1417357391_thumb.jpg

post-39741-0-79214600-1417356880_thumb.jpg

 

( ... ja tylko wstawiam zdjęcia - pozostałych kursantów proszę o zamieszczanie komentarzy i wyjaśnień)

 

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Piękna i celna dedykacja :clap: :clap: :clap:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

To teraz będziesz mógł, Andrzeju, płazować opornych na wiedzę ;)

Rafał (ryszpak)

rakrzes@poczta.onet.pl

 

Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją...

 

Iure et gladio

Nawet Sami Swoi są na fotce, jeden ma parcie na szkło :tongue: i w pierwszym rzędzie jest, a u drugiego to tylko nos i uszy widać :laugh: :laugh:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Byłem,jadłem,piłem ,coś tam liznąłem i było pięknie!!

Poniżej fotki udoju dotaskanego do chałupy :)

 

post-58057-0-05308900-1417384279_thumb.jpg

Edytowane przez śniegol

To co leży, czy to co wisi  :)

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

 

Byłem,jadłem,piłem ,coś tam liznąłem i było pięknie!!

Poniżej fotki udoju dotaskanego do chałupy :)

 

file:///Users/Flor12ek/Desktop/IMG_1836.jpg

 

Śniegol pięknie - u mnie też wiszą w piwnicy i nabierają temperatury - we wtorek podwędzenie i znów do piwnicy :) W sobotę kolejne podwędzenie :)

Edytowane przez KURP

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Dziękuję serdecznie organizatorom za odbyty kurs  :clap:  :clap:  :clap:  Było fantastycznie, zdobyta wiedza dzięki Bagno i Dziadkowi przeogromna. Pozdrawiam wszystkich uczestników kursu i dziękuję za możliwość przebywania w tak zacnym towarzystwie :D.  

Qurna zrobiłem na maxa klimat mam nadzieje !!

Zamknięte pomieszczenie w piwnicy,normalnie ogrzewane,plus mały kalafiorek 800 wat na prąd wszędzie rozwieszone mokre scierki i czekam na wyniki :)


Mam w planach osiągnąć jak Andrzej powiedział przez tydzień 25-28 stopni i 90 % wilgotności 

post-39741-0-44589300-1417415365_thumb.jpg

post-39741-0-63004100-1417415418_thumb.jpg

post-39741-0-71139400-1417415476_thumb.jpg

post-39741-0-68060100-1417415493_thumb.jpg

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Miałem niewątpliwą przyjemność uczestniczyć w czwartym kursie organizowanym w Łazach. Dzięki bardzo Reni i Andrzejkowi za wspaniałą rodzinną atmosferę i rewelacyjne jedzenie. Dzięki wielkie prowadzącym zajęcia naszym Mistrzom za cierpliwość i niezwykle umiejętne przekazywanie wiedzy. Cieszę się, że miałem okazję poznać wiele ciekawych osób którym dziękuję za wspaniałą atmosferę. :)  

Ja również miałem zaszczyt uczestniczyć w kursie dojrzewającym i wielkie dzięki dla Reni za wspaniałą kuchnię mistrzowskie sery i pikle oraz dla Dziadka i Bagno za cierpliwość i ogromną wiedzę.Generalnie zyskałem parę kilo masy własnej i kilka kilo extra wyrobów dojrzewających do domu.Troszeczkę ucierpiało moje ego gdyż okazało się że nic w temacie nie wiem do tej pory i razem z sąsiadem możemy co najwyżej chleb smarować smalcem :) Dziękuje wszystkim uczestnikom za dobrą zabawę i obiecuje się stawić za kursie serowym jak skrzykną.

Nie wiem co napisać. Już 3 razy zaczynałem i kasowałem. To sie nie da tak opisać i podziękować bo tam trzeba być. Ale bardzo dziękuję za to, że mogłem być na tym kursie z tymi co byłem i tymi którzy przekazali nam swoją wiedzę. Jeszcze raz wielkie dziękuję.

 

PS

I podtrzymuje to co powiedziałem na koniec kursu. Jeszcze jeden dzień i bym się wykończył :)

I jeszcze jedno : po degustacji serów Bagno jak ogłosi Maxell kurs serowarski proponuję szybko się zapisywać bo tym razem zabraknie miejsc.

Edytowane przez piksiak

Piksiak

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.