Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

tez mysle o takiej blasze zeliwnej  pyszne sa placki z maki i wody .Potem sie je kroilo i smarowalo maslem  pychota Zastanawiam sie jaka grubosc  plyty czy 0.5 cm wystarczy/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10390-sma%C5%BCenie-na-blasze-%C5%BCeliwnej/page/3/#findComment-540254
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Płyta po najprostszej linii oporu.

Czyli wizyta w obipodobnym sklepie i zakup płyty granitowej chodnikowej jednostronnie polerowanej o grubości 3cm  i wymiarach 40x40 za całe 9,99 zł w promocji. 

Kupuje kilka bo nie chce mi się ich czyścic wiec raz na 3mce wymieniam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10390-sma%C5%BCenie-na-blasze-%C5%BCeliwnej/page/3/#findComment-540352
Udostępnij na innych stronach

Kupuje kilka bo nie chce mi się ich czyścic wiec raz na 3mce wymieniam.

Z tego wpisu rozumiem że nie czyścisz płyty po grilowaniu, czy tak?

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10390-sma%C5%BCenie-na-blasze-%C5%BCeliwnej/page/3/#findComment-540361
Udostępnij na innych stronach

Czyszczę , aż tak nie przesadzajmy :devil: . Najlepiej dobra nierdzewna szpachelka i złazi wszystko.

Kamień jak sie mocno rozgrzeje to tłuszcz wnika w niego i sie przypala. Jest czarny i wyglada to srednio więc lepiej połozyc nowa płyte

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10390-sma%C5%BCenie-na-blasze-%C5%BCeliwnej/page/3/#findComment-540366
Udostępnij na innych stronach

Dlatego lepsza jest płyta żeliwna lub żaroodporna ... ;)

 

Tapniete z GT-I9500

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10390-sma%C5%BCenie-na-blasze-%C5%BCeliwnej/page/3/#findComment-540406
Udostępnij na innych stronach

Będziesz miał Sylwek problem z drzwiczkami paleniska są za małe bo piecowe ... ;)

Do tego próg ... malo ergonomicznie to zrobiłeś ...

 

Tapniete z GT-I9500

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10390-sma%C5%BCenie-na-blasze-%C5%BCeliwnej/page/3/#findComment-540410
Udostępnij na innych stronach

Roger nie ma progu to takie zludzenie wiesz.

 

Ja pod drzwiczkami mowimy o wedzarni podkleilem plytkami jedna szychte wiec to tylko wygla ze jest prog wiesz :)

 

post-77484-0-64269700-1486859490_thumb.jpg

 

A co do plyty i gotowania to bylem w takiej restauracji Los Caracoles (Slimaki) w Barcelonie o ile sie nie myle jest jedna z najstarszych restauracji w Barcelonie i wlasnie tam do dzisiaj cala kuchnie dziala wlasnie na plytach opalanych drzewem i weglem. Smak potraw nie do opisania a najlepsze ze jako gosc trzeba przejsc przez kuchnie zeby sie dostac na sale wrazenie nie z tej ziemi naprawde !!!!

 

post-77484-0-64344400-1486860002.jpg

post-77484-0-77209100-1486859986.jpg

post-77484-0-79492900-1486859931.jpg

post-77484-0-23397800-1486859928.jpg

post-77484-0-95093500-1486859912.jpg

 

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10390-sma%C5%BCenie-na-blasze-%C5%BCeliwnej/page/3/#findComment-540415
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

post-39694-0-81973500-1426531208_thumb.j

taka blacha daje wiele możliwości ja u siebie mogę robić jednocześnie 2 kociołki ,a i na talarki z ziemniaków czy tarte placki ziemniaczane też jest miejsce,tak jak miro pisał jabłko w plastrach podpiec ,a i kromeczkę chlebka można przypiec do tego masełko sól pychota

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10390-sma%C5%BCenie-na-blasze-%C5%BCeliwnej/page/3/#findComment-541971
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

 

taka blacha daje wiele możliwości ja u siebie mogę robić jednocześnie 2 kociołki ,a i na talarki z ziemniaków czy tarte placki ziemniaczane też jest miejsce,tak jak miro pisał jabłko w plastrach podpiec ,a i kromeczkę chlebka można przypiec do tego masełko sól pychota

Na pewno wiesz, że na takiej blaszce można podpiec i rydzyka, i zieloneczkę, i kanię, i gołąbeczkę ... Tylko posolić trzeba. A rok zapowiada się mokry i ciepły to grzybki powinny się wysypać.

Gdyby trzmiel znał prawa fizyki nigdy by nie latał.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10390-sma%C5%BCenie-na-blasze-%C5%BCeliwnej/page/3/#findComment-543421
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.