Skocz do zawartości

Zamienię miskę mieszarki robota A2-1 Mesko Bauknecht 10l na 6l

Rekomendowane odpowiedzi

Nabyłem robota Mesko A2-1 wraz z zestawem w którym jest 10 litrowa miska mieszarki, dla moich potrzeb jest ona za duża. Wobec powyższego jeśli ktoś ma miskę 6l, a jest z kolei dla niego za mała chętnie się zamienię, lub ewentualnie nabędę takową, za rozsądną kwotę.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10495-zamieni%C4%99-misk%C4%99-mieszarki-robota-a2-1-mesko-bauknecht-10l-na-6l/

Nabyłem robota Mesko A2-1 wraz z zestawem w którym jest 10 litrowa miska mieszarki,

Chcesz ją za pół roku odkupić....? :rolleyes::facepalm:

Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''

Nabyłem robota Mesko A2-1 wraz z zestawem w którym jest 10 litrowa miska mieszarki,

Chcesz ją za pół roku odkupić....? :rolleyes::facepalm:

Rozpatruję taką możliwość ;), ale mamy 3 osobową rodzinkę, i do ciasta na chlebuś na nasze potrzeby ta micha jest ciut, ciut duża :facepalm:, najlepiej było by mieć obie w zestawie :D

Ja np. mieszam sobie na 3 chlebki, jestem tylko z moją LP, i micha 10 l.nie jest ani o deko za duża, więc zupełnie nie rozumiem co masz na myśli. No ale zawsze można, jeżeli się uprzesz, zamienić na coś co jest o wiele mniej przydatne, choć nigdy 6 litrowych misek do Bauknechta nie spotkałem. Widziałem natomiast 12 litrowe. Muszę Ci powiedzieć że w Szwecji mam np. Kenwoda Chefa, o takiej pojemności jakiej szukasz, i muszę obiektywnie powiedzieć, że jest najzwyczajniej na tzw. pograniczu. Najwyżej dwa chlebki na raz, i nic poza tym. Gdyby więc ktoś zaproponował mi wymianę 10 litrowego Bauknechta na 6 litrową pojemność, to mógłbym się tylko uśmiechnąć, bo jak dla mnie który piecze chlebki różnistej maści od paru dziesięcioleci, kiedyś dla większej rodziny, a dziś tylko dla 2 osób, to normalne, regularne nieporozumienie, ale każdy robi jak mu wygodnie :D .

Problem w tym, że ilości ciasta jakie moja żona wyrabia na jedno pieczenie w większości 1 bochenek to ta micha w ogóle "nie widzi". Wsad na 3 bochenki to całkiem co innego :) .

A 6 litrowe to takie:

http://www.polgastro.pl/pl/p/Mieszarka-do-ciast-6l-MESKO-AR2-1-/293

pozdrawiam

No cóż, wyrabianie ciasta Bauknechtem na 1 bochenek ??? Teraz to już już zupełnie się pogubiłem, bo nawet w swoim 6 litrowym Kenwoodzie nigdy by mi to nawet do głowy nie przyszło, zawsze piekę 2 lub trzy keksówki, zresztą nie tylko ja tak robię, z tego co się daje na forum zauważyć, ale można jeżeli ktoś zechce, to czemu nie :D .

Problem w tym, że ilości ciasta jakie moja żona wyrabia na jedno pieczenie w większości 1 bochenek to ta micha w ogóle "nie widzi". Wsad na 3 bochenki to całkiem co innego .

Jeden bochenek, to 300 g maki, spokojnie wyrobisz w duzej misce,   A co do zmiany miski, trzymaja, lepiej sobie dokupic mniejsza, jesli juz. Ta duza bedzie tez przydatna do wymieszania wsadu na kielbasy, ja robie tak w kenwood'zie

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Jeden bochenek, to 300 g maki, spokojnie wyrobisz w duzej misce,   A co do zmiany miski, trzymaja, lepiej sobie dokupic mniejsza, jesli juz. Ta duza bedzie tez przydatna do wymieszania wsadu na kielbasy, ja robie tak w kenwood'zie

I to jest jak najbardziej prawidłowe podejście do zagadnienia i jego właściwe rozwiązanie.

• 2 lata później...

Annam, którego mieszadła używasz do mieszania wsadu na kiełbasy w Kenwoodzie  :hmm: Dostałem w "spadku" od córki Kenwooda KM 070 i chciałbym go zacząć wykorzystywać do wyrobu kiełbas, serów , masła. :)

LIsc, ten z litera K.  Tylko pamietaj , nie daj na wysoka szybkosc, bo bedziesz mieso zbieral po kuchni  ;) , a co innego ,ze mozesz tez zniszczyc Kenwood'a, co ja zrobilam :facepalm:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

• Maxell zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.