Gregtom Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #926 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Inni BiS, zadając "zagadkę" i pokazując fotki w tym temacie, też nie byli architektami cudownych miejsc ani artystami pokazującymi swoje obrazy, zadając pytanie: "Gdzie to, co to, kto to".. Dlatego dopiszę źe nie jestem autorem ani wykonawcą tych wyrobów.. Ale receptke/opis zapodam.. :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-288198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #927 Opublikowano 11 Czerwca 2013 No dobra, ale dalej nie rozumiem czego oczekujesz pytając jak to jest zrobione ?Tak naprawdę wie to tylko ten kto zrobił taką wędlinę.Cm mamy Ci odpisać ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-288199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #928 Opublikowano 11 Czerwca 2013 No dobra, ale dalej nie rozumiem czego oczekujesz pytając jak to jest zrobione ? Tak naprawdę wie to tylko ten kto zrobił taką wędlinę. Cm mamy Ci odpisać ?Mirku.. Widzisz te "grzybki" na wędlinnach..? Czuje że temat zagadki zaraz "spale".. :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-288202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #929 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Gregtom, Kiełbasa surowa pleśniowa typu salami. Metoda wykonania, może techniką " ....a`la wędliny parmeńskie". Jak zwykle w warunkach domowych, ciężko było utrzymać określaną wilgotność. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-288209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #930 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Mirku.. Widzisz te "grzybki" na wędlinnach..? Jakie grzybki ? Może gdybym był po grzybkach :grin: to bym je widział. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-288210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #931 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Gregtom, Kiełbasa surowa pleśniowa typu salami. Metoda wykonania, może techniką " ....a`la wędliny parmeńskie". Jak zwykle w warunkach domowych, ciężko było utrzymać określaną wilgotność. Blisko.. Ale jeszcze troszkę daleko.. :smile: :clap: :clap: :clap: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-288215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #932 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Czy o to coś Ci chodzi ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-288224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #933 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Ahh tam. Już nie wqrzam.. Z "grzybkami" to była tylko zmyłka. Czytałem problemy ludzi, tutaj na forach, którzy nie posiadają komory/komór, dla wędlin dojrzewających.. Cały ten proces można (podobno) zrobić w popiele.. (dojrzewanie) i to bez specjalnej piwnicy albo strychu.. Sorki wielkie.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-288232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #934 Opublikowano 11 Czerwca 2013 ały ten proces można (podobno) zrobić w popiele.. (dojrzewanie) i to bez specjalnej piwnicy albo strychu..A to teraz masz "problem", bo musisz temat rozwinąć ! Jak w popiele taki proces przeprowadzić ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-288235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #935 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Gregtom, Albo w mące . Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-288239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #936 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Albo w mące .W grochu też można..., bo groch, proch czy popiół PS Ale wiem że kumpy podobno w pszenicy dojrzewały :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-288241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #937 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Fotki będę dodawał po kropelce aby wszystkiego na raz nie zdradzić. 1wsza.. Pierwsza wygląda na wyrób dojrzewający, widać wady procesu dojrzewania i być może za luźne napełnienie osłonki. Wyschnięty pierścień pod osłonką świadczy o wysuszeniu powierzchniowym, wyrób nie jest w przekroju jednolity kolorystycznie, nieodpowiednie warunki przechowywania-dojrzewania. Jednym słowem kicha. A jak to jest zrobione. Mięso zapeklowane, drobno zmielone, farsz jakby zmiażdżony, potem pewnie zakwaszone i podsuszane w nieodpowiednich warunkach. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-288251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #938 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Gdzie taki szyld można spotkać ? Zagadka dla Poznaniaków :wink: http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc3/1009022_648025775227403_698069415_o.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-288495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #939 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Rynek Łazarski. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-288498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #940 Opublikowano 13 Czerwca 2013 :clap: :clap: :clap: miro, Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-288499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #941 Opublikowano 13 Czerwca 2013 A czy ktos to jadl i co to jest ( od razu) Pudelko zapalek dodalam, aby okreslic wielkosc Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-288505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #942 Opublikowano 13 Czerwca 2013 miro, to się u nas nazywa ''klunkier plac'' Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-288510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #943 Opublikowano 13 Czerwca 2013 co to jest ( od razuMoże jakaś odmiana marchwi? Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-288511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #944 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Gdzie taki szyld można spotkać ? Zakład Przetwórstwa Mięsnego - Jaraczewo :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-288512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #945 Opublikowano 3 Lipca 2013 Do czego to służy ? http://dajerade.com/media/thumbnail/c0/b5/c0b5e4cb19b6bc0c5ea4c49d5093dfeb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-291028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #946 Opublikowano 3 Lipca 2013 Do czego to służy ? :arrow: Do tego :question: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-291031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #947 Opublikowano 3 Lipca 2013 Nadziewarka do kiełbas :grin: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-291035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #948 Opublikowano 3 Lipca 2013 cóś do mocowania jakiejś butelki i nalewania potem zawartości do szkła Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-291049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #949 Opublikowano 3 Lipca 2013 Do czego to służy ?Używasz i nie wiesz ? Ale Ci powiem rozmiar to masz .....wielki. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-291051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #950 Opublikowano 3 Lipca 2013 Do czego to służy ?http://demotywatory.pl/3904502 Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/38/#findComment-291057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.