eisenberger Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Witam wszystkich po dłuższej przerwie. Wymyśliłem sobie na święta zrobić szynkę z kością czyli udziec pieczony. Dysponuje piecem chlebowym więc z pieczeniem nie będzie problemu. Pytanie mam do osób które przerabiały podobny temat : czy potraktować solą peklową ? czy marynować bez soli peklowej ? i jeszcze jedno pytanie - czy warto podwędzić taką szyneczke ? przed pieczeniem . Przerabiałem temat z udźcem z dzika marynowanym w jogurcie bez peklosoli pieczony ok 10h i wyszedł super - soczysty mięciutki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10705-pieczona-szynka-wieprzowa-z-ko%C5%9Bci%C4%85-jak-najlepiej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Ja pekluję, wędzę i oddaję do pieczenia , albo sam parzę. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10705-pieczona-szynka-wieprzowa-z-ko%C5%9Bci%C4%85-jak-najlepiej/#findComment-389193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 10 Grudnia 2014 czy potraktować solą peklową ? czy marynować bez soli peklowej ? Trzeba pamiętać że peklowanych mięs nie powinno się traktować wysokimi temperaturami (tę granicę wyznacza się na około 110-130 stopni), jeśli zatem bedzie to pieczenie w niskiej temperaturze, peklowanie wzbogaci smak... czy warto podwędzić taką szyneczke ? przed pieczeniem to kwestia gustu.... ja np. osobiście nie bardzo lubię mięs wędzonych podawanych na ciepło (jako danie główne). Przerabiałem temat z udźcem z dzika marynowanym w jogurcie bez peklosoli pieczony ok 10h i wyszedł super - soczysty mięciutki. skoro "był super" to po co zmieniać? Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10705-pieczona-szynka-wieprzowa-z-ko%C5%9Bci%C4%85-jak-najlepiej/#findComment-389344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.