Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich po dłuższej przerwie. Wymyśliłem sobie na święta zrobić szynkę z kością czyli udziec pieczony. Dysponuje piecem chlebowym więc z pieczeniem nie będzie problemu. Pytanie mam do osób które przerabiały podobny temat : czy potraktować solą peklową ? czy marynować bez soli peklowej ? i jeszcze jedno pytanie - czy warto podwędzić taką szyneczke ? przed pieczeniem . Przerabiałem temat z udźcem z dzika marynowanym w jogurcie bez peklosoli pieczony ok 10h i wyszedł super - soczysty mięciutki.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10705-pieczona-szynka-wieprzowa-z-ko%C5%9Bci%C4%85-jak-najlepiej/
Udostępnij na innych stronach

 

 

czy potraktować solą peklową ? czy marynować bez soli peklowej ?
Trzeba pamiętać że peklowanych mięs nie powinno się traktować wysokimi  temperaturami (tę granicę wyznacza się na około 110-130 stopni), jeśli zatem bedzie to pieczenie w niskiej temperaturze, peklowanie wzbogaci smak...

 

 

czy warto podwędzić taką szyneczke ? przed pieczeniem
to kwestia gustu.... ja np. osobiście nie bardzo lubię mięs wędzonych podawanych na ciepło (jako danie główne).

 

 

 

Przerabiałem temat z udźcem z dzika marynowanym w jogurcie bez peklosoli pieczony ok 10h i wyszedł super - soczysty mięciutki.
skoro "był super" to po co zmieniać?
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10705-pieczona-szynka-wieprzowa-z-ko%C5%9Bci%C4%85-jak-najlepiej/#findComment-389344
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.