DZIADEK Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 31 Października 2007 Babci marzył się kurczak nadziewany. Cały proces produkcji kurczaka nadziewanego http://images23.fotosik.pl/106/3cda955a0ad2dbbfm.jpg http://images30.fotosik.pl/106/92a6da182bf8ffdam.jpg http://images33.fotosik.pl/32/321712f62d5080abm.jpg http://images31.fotosik.pl/32/365c46a5eae25848m.jpg http://images34.fotosik.pl/32/3870504967f9bab8m.jpg http://images34.fotosik.pl/32/f8f3ec4e41a09d88m.jpg http://images26.fotosik.pl/106/b957f156ea7c97b8m.jpg http://images30.fotosik.pl/106/61f161bd771e1981m.jpg http://images34.fotosik.pl/32/ec796959616e6ca2m.jpg http://images29.fotosik.pl/107/f8fe466daf98ff36m.jpg http://images31.fotosik.pl/32/323ee53ed0762788m.jpg http://images33.fotosik.pl/32/30450fcf3b25f0cdm.jpg http://images31.fotosik.pl/32/4abd77f8d4375daem.jpg http://images32.fotosik.pl/32/eb22f72c5c81e712m.jpg http://images29.fotosik.pl/107/f23230802f0cc591m.jpg http://images31.fotosik.pl/32/2a9ef39c1afd0cbcm.jpg Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Listopada 2007 Dziadku a szyjki nie nadziewsz , przecież to jest najlepsze :tongue: ja dodaję torchę wątróbki w malutkich kostkach i białko ubite na sztywno Dziękujem :!: następny odcinek kursu dla mniej doświadczonych zrobiony profesjonalnie i łopatologicznie, kiedyś taki "fotopokaz" nauczył mnie wyjmować kości z kurczaka bo z opowiadań nie bardzo rozumiałam jak to zrobić i przeważnie dziurawiłam skórę i było dodatkowe szycie.Babcia to ma z Tobą dobrze pozdrowienia dla Ciebie i Babci Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokoz Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Listopada 2007 To jest fantastyczne! Coś czuję, że mi może zbraknąć zręczności!!I faktycznie, jak sięgam pamięcią smakową , Mama dodawała wątróbkę do nadzianka. Ale pochodzę z łódzkiego, może to regionalny zwyczaj? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Listopada 2007 Witam DZIADKU . Przekaz i wykonanie tego procesu rewelacyjne . Chylę czoło !!! Gratuluję i Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Listopada 2007 Dziadku!Pięknie mnie załatwiłeś :???: Babujaga Ewcia zobaczyła Twojego edukacyjnego kurczaka, po czym zostałem wygnany z kuchni do odwołania ( czytaj: najbliższej amnestii) Gratulacje !!!Myślałem, że odpalić miotłę mojej babujagi może tylko Harry Potter :grin: Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 4 Listopada 2007 jestem pelen podziwu do Dziadka za fotorelacjeFentel do chlebka pasuje taki kurczak !! Do dziela :grin: :grin: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Listopada 2007 Dziadku, ależ wysoko ustawiłeś poprzeczkę... ;-)Muszę chyba ten temat ukryć, bo zaraz zostanę wysłany do sklepu po kurczaka :smile: Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 4 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Listopada 2007 Samo wyjmowanie kości nie jest nowością na tej stronie Czytaj http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=823 Ukłony dla Bagno.Zastanawiałem się czy można to jeszcze raz podać ale dlatego że tam jest trochę inaczej robione a do tego że zrobiłem zdjęcia procesu od a do z dlatego zamieściłem .Co do nadzienia jest to nadzienie jakie lubią moje dzieci i żona dlatego nie ma tam innych dodatków.Nadzienie robimy jakie lubimy tak samo jest z przyprawami . Szyjka nie nadziana bo wszystkie są przeważnie porwane. Co do kości nie wchodząc w prawidłowe nazwy ale to zawsze będą te kości np. końcówki skrzydełek i końcówki przy udkach które pozostawiamy przy kurczaku by nie zaszywać tych miejsc .. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Listopada 2007 DZIADEK, witam Widzę,że robisz tzw "galantynę z kury lub kurczaka" u mnie to potrawa zwykle świąteczna (Boże Narodzenie Wielkanoc) w normalne dni robię rzadko. Nadzienie przeważnie farsz z szynki wieprzowej lub cielęciny i duża ilość koperku, sól i pieprz(ewentualnie trochę pieczarek drobno krojonych). Tylko te przyprawy bo inaczej u "Żabci" będę be!!. Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesia Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Listopada 2007 Ja robie taka galantyne , nadzienie podobne jak robi SMORODINA, tylko w srodek wkładam kiełbaske.Jest to zawsze galantyna z kaczki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej D. Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Listopada 2007 Ja takiego kurczaczka robię z nadzieniem z mięsa wieprzowego z dodatkiem gotowanej marchewki i pieczarek, lecz wycinam wszystkie kości łącznie ze skrzydełkami ale za to jest więcej zszywania i szczerze powiedziawszy kurczak wygląda jak małe prosie :???: . Chyba zacznę zostawiać przynajmniej skrzydełka bo wygląda o wiele lepiej, a przecież wygląd też jest bardzo ważny :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 5 Listopada 2007 wyglad drugi po smaku :wink: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 5 Listopada 2007 W tym miejscu pragniemy podziękować Dziadkowi za urozmaicanie jadlospisu. Dzisiaj na obiad jedliśmy kurczaka, który pożarł BIZONA. :grin: Pychotka! Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 5 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 5 Listopada 2007 Pięknie zabawiłeś się w chirurga. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 5 Listopada 2007 Ja też już od dawna robię podobne kuraki i na stronce jest jego zdjęcie pod tym linkiemhttp://www.wedlinydomowe.pl/print.php?what=article&id=780 Jak dokopię się do zdjęć już pokrojonego to też pokarzę. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 5 Listopada 2007 To znalazłem zdjęcia Usunięte kostki Zacerowany Już po plasterkowany Jednak z końcówkami skrzydełek i nóżek ładniej kurak wygląda, Pozdrawiam Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jewo Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 5 Listopada 2007 Papcio, sorki, ale u Ciebie więcej farszu niż kuraka. Cytuj Jurek - od dawna Kibic Forum - Amator Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 6 Listopada 2007 poprostu kurczak byl chudziutki :lol: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 6 Listopada 2007 Nie dość że chudziutki, to jeszcze inwalida :lol: Ale za to z pewnością smaczny ! Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jewo Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 6 Listopada 2007 kurczak byl chudziutki nie, wyżarli ze środka i trzeba było skórę zagospodarować. :wink: Cytuj Jurek - od dawna Kibic Forum - Amator Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 6 Listopada 2007 By Was pokopało! Aleście mi nagadali! Dostałem stresa!!! Będę musiał jakoś odreagować! :) Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 6 Listopada 2007 Papciu zrób nowego i daj zdjęcie na forum to im szczęki poopadają :grin: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusy Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 6 Listopada 2007 Ja tam w kurczaku to najbardziaj lubię farsz. :tongue: Najbardziej farsz polski. :tongue: :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jewo Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 6 Listopada 2007 By Was pokopało! Aleście mi nagadali! Dostałem stresa!!! Będę musiał jakoś odreagować! :) Ja to tak z zazdrości :blush: Cytuj Jurek - od dawna Kibic Forum - Amator Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej D. Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 6 Listopada 2007 A ja tam wolę inne części bo podobno kurczaki są jak kobiety, najlepsze udka i piersi :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/#findComment-20740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.