karolszymczak Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 7 Maja 2017 To widze że w tym samym kierunku idziemy. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-550581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 7 Maja 2017 Tak , trzeba jeszcze popracować nad ta recepta Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-550584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 7 Maja 2017 Ja dziś razowy pieke zobaczymy jak wyjdzie. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-550587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Ja dziś razowy pieke zobaczymy jak wyjdzie.Powodzenia! u mnie na obiad; później po piwku Pstrągi z sambalem i ketjap sosem Pozdrowiania Edytowane 8 Maja 2017 przez EAnna lit. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-550642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averoy Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 8 Maja 2017 Mesch,widze ze jestes wszechstronny, i tak trzymaj Pozdrawiam Cytuj Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-550770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 17 Maja 2017 życie leci dalej i coś takiego utrwaliłem na zdjęciusałatka z ( Scampi ) troszkę większe krewetki albo jakieś takie oraz mój nowy nabytek w piątek dostane żeberka w sobotę grilowanie, jestem ciekawy czy wyjdą tak jak trzeba Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-552009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 18 Maja 2017 piątek dostane żeberka w sobotę grilowanie na pewno wiesz , ale .... żeberka przed grillowaniem gotujemy do stanu półmiekkiego powodzenia Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-552013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) Ja mam receptę bez parzenia lub gotowania.Później wstawię przepis Edytowane 19 Maja 2017 przez EAnna lit. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-552039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 18 Maja 2017 Przepis na żeberka - fall off the bone - (spadające z kości) przetłumaczony na Google składniki Żeberka (1 lub 2 żebra na osobę) pojemnik aluminiowy folia aluminiowa Podstawowe BBQ Rub (mieszanka sucha przyprawa) 1 łyżka papryka w proszku 1 łyżka proszku czosnkowym 1 łyżka sproszkowanej cebuli Sól pół łyżki Pół łyżeczki pieprz 1 łyżka cukier brązowy Szkliwo (sos do grilla żeber w AF) 4 łyżki BBQsaus 2 łyżki sosu sojowego słodka 2 łyżki miodu1. Wytwarzanie (dzień wcześniej) Wyjąć membranę żeber. Użyj tył widelcem lub łyżką. Włóż je między kością i membrana, wykorzystać papierowy ręcznik aby zdjąć membranę ręką . Płukania żebra się i zanurza je do sucha papierowym ręcznikiem. Smarować żebra Rub grilla (suchej mieszanki przypraw) i pozostawić je przez co najmniej 2 godziny (najlepiej przez noc). 2. Przygotowanie grilla (½ godziny) Przygotować grilla, grilujemy obok żaru nie nad żarem albo ogniem.3. (2 godziny) Około 180 ° Umieszczenie żeber z wypukłą stroną do dołu na aluminiowej tacy i przykryć ją odpowiednio (hermetyczne) z folii aluminiowej, po czym grilujemy je pośrednio przez 2 godzin w temperaturze około 180 ° C. Jeśli nie ma wystarczającej ilości miejsca, układać pojemniki jeden na drugi i unikać bezpośredniego ciepła. wymiana pojemników kilka razy, aby utrzymać temp równa Żeberka będzie teraz powoli dochodzić w własnej wilgoci. Ten smak mięsa, a ona nadal jest cudownie miękkie. Nie zaglądać przez co najmniej 2 godziny. 4. Afgrillen (pół godziny) Po 2 godzinach (ograniczony) usuwamy folię aluminium. Żebra są nadal z wypukłym do dołu. widać, że kości przeszywający kawałek mięsa. To dlatego, że mięso jest tak delikatna, że jest całkowicie wycofane z kości. Smarować wklęsłą (dolny bok) żebra szkliwa i pozostawia na okres 10 minut. Obrócić żeberka z wypukłą stroną do góry, a także smarować je z glazury. Po 20 minutach, żebra są zakończone.Można powtórzyć tę procedurę kilka razy, aby uzyskać grubszą warstwę sosu na żebrami. Im bardziej sos, tym słodsze będą żeberka. Jest również możliwe dodanie dymu drzewnego w afgrillen otrzymując żeber dodatkowy smak dymu. Na ogółem w ciągu 3 godzin, żebra są gotowe i mają duże żebra spadając kości. Smacznego 3-2-1 metoda Innym znanym sposobem jest metoda 3-2-1, które ja zawsze wcześniej dzierżył, ale żeberka są nadal przetargu z powyższego sposobu i naprawdę odpadać kości. Jeśli wolisz dobry smak dymu to następujące metody z pewnością odpowiednie. 3-2-1 sposób (niskie i powoli), czyli 3 godziny wędzenia, parzenie tak jak wyżej dwie godziny, a następnie przez 1 godzinę afgrillen. Jednak to nie ma zastosowania do holenderskich żeber, które są znacznie mniejsze niż amerykańskie żeberka. Cierpliwość jest nagradzane ale 1½ 1½-jest często wystarczające dla holenderskich żebra. Bardziej jest oczywiście lepiej, ale na oku w temperaturze około 120 ° C. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-552112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 3 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 3 Lipca 2017 Ostatnio nie było wędzenia ale za to grilowanie Mięsa wędzonego mam jeszcze trochę Oto mojej roboty żeberka zadowolony jestem z rezultatu a to dzisiejszy Pulled Pork, łopatka z tłuszczykiem. kupiłem cala łopatkę bez kości i podzieliłem ja w małe kawałki, szybciej jest gotowa. Dzisiejsza była rozszarpana z dobrym sąsiadem na ciepło bez chleba ani bułki. Zastrzyk dostała z soku jabłkowego i ananasowego + cukier i sól, soki można dobrze wyczuć w smaku mięsa i jak najbardziej tłuszczyku, polecam Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-557168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averoy Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 4 Lipca 2017 Bardzo apetycznie to wyglada,mysle ze jak wyglada tak smakuje Pozdrawiam Cytuj Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-557201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zastrzyk dostała z soku jabłkowego i ananasowego czy sok ze świeżych owoców czy konserwowanych sok np. z kartonu ? i na jak długo przed grillowaniem ? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-557202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 4 Lipca 2017 Ja uzylem soku z kartonu, na noc w lodowce przechowac przed grilowaniem Cukier bastaard (branzowy) Sol i pieprz na zewnatrz Cukier branzowy i sol do soku , pol szklanki jablkowego i pol anasowego i troszke teryjaki sosu ( lyzke stolowa ) Lepiej naciac tluszcz w kratke i czesto polewac w czasie grilowania, oczywiscie mieso sokiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-557212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 4 Lipca 2017 uzylem soku z kartonu, no tak bo świeży z ananasa - by Ci "pożarł" miesko od środka ( enzymami) -przestrzegam SiBów przed stosowaniem świeżego soku z ananasa do mieska - z dobrej np.karkówki zrobi się wątróbka Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-557226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 4 Lipca 2017 O tym niewiedzalem ale napewno zapamientam, dzieki! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-557230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 4 Lipca 2017 O tym niewiedzalem ale napewno zapamientam po to tutaj wymieniamy się doświadczeniami Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-557232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 28 Lipca 2017 (edytowane) Pierwszy raz Dzisiaj przywiozłem dzika, był oskórowany i bez głowy.Nawet poszło ładnie podzielić go w części żeby zmieścił się w lodówce Edytowane 28 Lipca 2017 przez Mesch Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-561054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 28 Lipca 2017 (edytowane) zdjęcie "3" jak.... oko Godzilli.... Edytowane 28 Lipca 2017 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-561056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 28 Lipca 2017 zdjęcie "3" jak.... oko Godzilli.... Nie zwróciłem uwagi na to ale jak ty napisałeś to się zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-561057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 28 Lipca 2017 .... Jest zajawka.... a "4" to.... plemnik Obcego :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-561059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 28 Lipca 2017 Dzisiaj przywiozłem dzika pamiętaj że tłuszcz z dzika to nie to samo co tłuszcz ze świnki - szczególnie istotne przy kiełbasach Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-561062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 28 Lipca 2017 Dzisiaj przywiozłem dzikapamiętaj że tłuszcz z dzika to nie to samo co tłuszcz ze świnki - szczególnie istotne przy kiełbasach Tez to gdzieś już czytałem ale dziękuje. Żeberka i polędwica to na grill i się zastanawiam nad łopatką czy nie grillować coś w stylu slow roasted pork.Resztę to na kiełbaskę tylko na taka co można na grilla i tak na chlebek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-561068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 (edytowane) Zrobiłem kiełbasę z dzika tylko troch za dużo napchałem do wędzarni, prawie 7 kilo. W niektórych miejscach jest trochę bladsza ale dobrze smakuje, przyprawy tak jak na grillowa grubo rozdrobiona, mięso sam dzik.Teraz robię trochę a'la bielskiej i szerokiej z dzikaPozdrowienia Edytowane 1 Sierpnia 2017 przez Mesch Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-561519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Chudziutka - mojej by pasowała, bo ona zawsze: " chudziutkie zrób i chudziutkie zrób" . Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-561606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Chudziutka Ha Ha - nie robisz dziczyzny ? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/7/#findComment-561607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.