miro Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Marca 2015 Taki mały eksperyment. Zapach wędzenia uzyskany przez użycie papryki słodkiej wędzonej. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11268-kie%C5%82basa-paprykowa-z-zapachem-w%C4%99dzenia-ale-bez-w%C4%99dzenia/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-krze Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Marca 2015 A jakie jeszcze przyprawy są dodane? I czy smak papryki jest wyczuwalny ? Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11268-kie%C5%82basa-paprykowa-z-zapachem-w%C4%99dzenia-ale-bez-w%C4%99dzenia/#findComment-411452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Marca 2015 (edytowane) Do kiełbasy wykorzystałem wsad na konserwę mięsną.Mięso z łopatki + boczek, mielone na szarpaku w maszynce nr 5. Smak papryki jest wyczuwalny i gdybym jeszcze dodał trochę ostrej papryki, miałbym coś na smak chorizo. Z przypraw dodałem: paprykę słodką wędzoną, czosnek świeży, krojony w drobną kostkę, pieprz czarny młotkowany i majeranek.Ciekawa alternatywa dla osób które nie mają możliwości uwędzenia wyrobu. Edytowane 11 Marca 2015 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11268-kie%C5%82basa-paprykowa-z-zapachem-w%C4%99dzenia-ale-bez-w%C4%99dzenia/#findComment-411470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harnas9900 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Marca 2015 A ten wsad na kielbase byl peklowany bo jest taki rozowy jakby byl. Na zdjeciu mamy juz kielbase po parzeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11268-kie%C5%82basa-paprykowa-z-zapachem-w%C4%99dzenia-ale-bez-w%C4%99dzenia/#findComment-411561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 12 Marca 2015 Mięso peklowane, wyrób sparzony. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11268-kie%C5%82basa-paprykowa-z-zapachem-w%C4%99dzenia-ale-bez-w%C4%99dzenia/#findComment-411602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 12 Marca 2015 Smak papryki jest wyczuwalny i gdybym jeszcze dodał trochę ostrej papryki, miałbym coś na smak chorizo. Z przypraw dodałem: paprykę słodką wędzoną, czosnek świeży, krojony w drobną kostkę, pieprz czarny młotkowany i majeranek Może i byś miał ale to parzona kiełbasa wiec chyba nie ... Jeśli nie parzona tylko surowa tak jak chorizo właśnie dodanie tak grubo krojonego czosnku to ryzykowne przedsięwzięcie Sugeruję raczej suszony lub granulowany Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11268-kie%C5%82basa-paprykowa-z-zapachem-w%C4%99dzenia-ale-bez-w%C4%99dzenia/#findComment-411624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 12 Marca 2015 Rogerku ...... coś na smak, a nie chorizo.Jak pisałem był to eksperyment, co wyjdzie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11268-kie%C5%82basa-paprykowa-z-zapachem-w%C4%99dzenia-ale-bez-w%C4%99dzenia/#findComment-411634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 12 Marca 2015 W podobny sposob robilam kurczkowe peklowane mieso z piersi i dodalam kawalki suszonej slodkiej papryki. Po parzeniu mialo smak jakby sie jadlo kanapke z wedlina i swieza papryka. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11268-kie%C5%82basa-paprykowa-z-zapachem-w%C4%99dzenia-ale-bez-w%C4%99dzenia/#findComment-411778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.