Skocz do zawartości

Kiełbasa paprykowa z zapachem wędzenia, ale bez wędzenia. :)


Rekomendowane odpowiedzi

Taki mały eksperyment.  :)

Zapach wędzenia uzyskany przez użycie papryki słodkiej wędzonej.

 

post-39755-0-80640200-1426092725_thumb.jpg

 

post-39755-0-88923600-1426092734_thumb.jpg

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11268-kie%C5%82basa-paprykowa-z-zapachem-w%C4%99dzenia-ale-bez-w%C4%99dzenia/
Udostępnij na innych stronach

A jakie jeszcze przyprawy są dodane?  I czy smak papryki jest wyczuwalny ? 

Bo my jesteśmy mięsoholicy,
wegetarianie są dla nas dzicy !
Szynki, kiełbasy oraz kotlety,
doprowadzają nas do podniety
!

Do kiełbasy wykorzystałem wsad na konserwę mięsną.

Mięso z łopatki + boczek, mielone na szarpaku w maszynce nr 5.

 

Smak papryki jest wyczuwalny i gdybym jeszcze dodał trochę ostrej papryki, miałbym coś na smak chorizo.

 

Z przypraw dodałem: paprykę słodką wędzoną, czosnek świeży, krojony w drobną kostkę, pieprz czarny młotkowany i majeranek.

Ciekawa alternatywa dla osób które nie mają możliwości uwędzenia wyrobu.

Edytowane przez miro

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Mięso peklowane, wyrób sparzony.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

 

 

Smak papryki jest wyczuwalny i gdybym jeszcze dodał trochę ostrej papryki, miałbym coś na smak chorizo.   Z przypraw dodałem: paprykę słodką wędzoną, czosnek świeży, krojony w drobną kostkę, pieprz czarny młotkowany i majeranek
 

 

Może i byś miał ale to parzona kiełbasa wiec chyba nie ... :( 

Jeśli nie parzona tylko surowa tak jak chorizo właśnie dodanie tak grubo krojonego czosnku to ryzykowne przedsięwzięcie :( Sugeruję raczej suszony lub granulowany ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Rogerku ...... coś na smak, a nie chorizo.

Jak pisałem był to eksperyment, co wyjdzie.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

W podobny sposob robilam kurczkowe peklowane mieso z piersi i dodalam kawalki suszonej slodkiej papryki. Po parzeniu mialo smak jakby sie jadlo kanapke z wedlina i swieza papryka.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.