camelki Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Marca 2015 Postanowiliśmy zrobić przed świętami próbę generalną i wyprodukowaliśmy dziś (dzięki nieocenionej pomocy Pana Boczka) naszą pierwszą biała kiełbasę Efekty na zdjęciu poniżej Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Marca 2015 no szału nie ma ... szczerze mówiąc, to w porównaniu do wczesniejszych zdjęć .. nie wiadomo gdzie oczy podziać Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Marca 2015 No i pierwsza próba za wami. Trzeba trochę pokombinować z ilością przypraw by dojść do własnego ideału. Do białej standard to sól, pieprz czarny, czosnek i majeranek. U was jakoś nie widzę majeranku. A jak smak po parzeniu?Dajcie foto przekroju. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Marca 2015 Kiełbaska jak kiełbaska... piękno tkwi w prostocie a cały cymes i magia w smaku tylko autor będzie wiedział czy się udała. Serdeczne gratulacje pierwszej, jak słyszałem UDANEJ próby niech kolejne podążają i będą równie zaje... no szału nie ma ... szczerze mówiąc, to w porównaniu do wczesniejszych zdjęć .. nie wiadomo gdzie oczy podziać Paweł musisz zrobić zdjęcie tej kiełbasy na grzbiecie wielbłąda! Wtedy Mareczek będzie usatysfakcjonowany hahaha Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Marca 2015 Camelki, brawo , piersze kroki za wami teraz juz bedzie latwiej, bo wiecie co i jak Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Marca 2015 Pamiętam, jak robiłem swoją pierwszą białą. Mimo, że teraz miał bym do niej zastrzeżenia to wtedy była super. Po latach jedzenia tego syfu co nam oferują markety to domowa kiełbasa nawet z jakimiś niedociągnięciami jest idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Marca 2015 A skad wzieliscie swinke..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Maad - toć pisałem, że nie umiem fotografować jedzenia Jojo - majeranku jest 3 g na kilogram mięsa i jak dla mnie jeszcze za mało Annam - dzięki Pan Boczek - dzięki za pomoc Gregtom - ze sklepu mięsnego (przecież ja jeszcze jestem w Polsce, nadal mam "niedopięty kontrakt ) Edytowane 17 Marca 2015 przez camelki Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Marca 2015 Gregtom myślałeś , że świnke wzieli z przemytu , toby był dreszczyk emocji Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 17 Marca 2015 Gregtom myślałeś , że świnke wzieli z przemytu , toby był dreszczyk emocji Gregtom myślałeś , że świnke wzieli z przemytu , toby był dreszczyk emocji Wojciechu, tak wlasnie myslalem.. A ze wspaniali i energiczni ludzie to szkoda aby Ich poddac karze chlosty przez durna reli... i obyczaje.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Gregtom myślałeś , że świnke wzieli z przemytu , toby był dreszczyk emocji Wojtek - przemycaliśmy już boczek, gulasz angielski w puszkach i kabanosy, tak więc trochę praktyki mamy A tak na poważnie - to był przypadek, że Amerykanie przemycili do Arabii żywego prosiaka Edytowane 17 Marca 2015 przez camelki Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Zawsze do usług z najwyższą przyjemnością swoja drogą... za granicą w krajach Islamskich... możecie wziąć paczkę majeranku ze sobą i spróbować zrobić naszą polską białą z użyciem innych mięs :P Biała drobiowo-wołowa albo z baraniną.. może w baranich jelitach to byłoby coś! Tylko do nadziewania baranich jelit musielibyście wziąć nadziewarkę z odpowiednim lejkiem a reszta to już kwestia wyobraźni Pozdrawiam przemycaliśmy już boczekto ja się zabieram z Wami w takim razie tylko dużą walizkę muszę zakupić, żeby ciasno w trakcie przemytu mi nie było hehe tylko czy ryzyko się opłaci?... przemycać człowieka a zostać ukaranym jak za świnię haha Edytowane 17 Marca 2015 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 18 Marca 2015 (edytowane) Mam gdzies przepis na kielbaske , ktora prezentowali w TV , robiona w Tunezji , nie chce uzywac nazw , ktorych nie jestem pewien , jesteście lepiej doswiadczeni w tym temacie , jak znajde to ja Wam przeslę ( przepis oczywiscie ) , a swoja droga jak skonczyła sie przygoda amerkanów , zjedli swinke , czy została zutylizowana .Przepis w załaczniku kiełbaska jagnięca z TUNEZJI merguez.doc Jesli sie uda Wam otworzy7c plik to zauważycie ze przepis jest po polsku ( z translatora ) oraz po angielsku , pewni nie bedziecie mieli kłopotu z odczytaniem . Pozdrawiam Edytowane 18 Marca 2015 przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 18 Marca 2015 Postanowiliśmy zrobić przed świętami próbę generalną i wyprodukowaliśmy dziś (dzięki nieocenionej pomocy Pana Boczka) naszą pierwszą biała kiełbasę I bardzo ładna kiełbaska no szału nie ma ... szczerze mówiąc, to w porównaniu do wczesniejszych zdjęć .. nie wiadomo gdzie oczy podziać Marek zdjęcie to szczegół, ważne żeby kiełbasa była smaczna Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 18 Marca 2015 Maad - toć pisałem, że nie umiem fotografować jedzenia tere fere, akurat w to uwierzę umiesz umiesz, tylko tak się droczysz z nami Marek zdjęcie to szczegół, ważne żeby kiełbasa była smaczna Bazyl, przecież wiem, że chodzi o smaczny produkt i przyjemność z samodzielnego zrobienia.A z tymi zdjęciami to jest tylko takie przekomarzanie się osób, które oprócz zrobienia jedzenia, chcą to uwiecznić w postaci obrazu. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 18 Marca 2015 Mam gdzies przepis na kielbaske Ja też: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9782-grillowanie-by-paweljack/?p=349166 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 18 Marca 2015 Paweł dzieki mozeTwoj przepis jest prostszy .Skopiowałem .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 18 Marca 2015 Maad - nie droczę się, mam świadomość, że to zdjęcie kiełbasy jest bardzo kiepskie. Nie umiem focić jedzenia, nigdy mi to nie wychodziło tak jakbym chciał Wojtek i Paweljack - dzięki za przepisy, to się zawsze przyda Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 18 Marca 2015 Nie umiem focić jedzenia, nigdy mi to nie wychodziło tak jakbym chciał zastosuj oświetlenie tylne (naturalne, miękkie) z doświetleniem przodu przy pomocy blendyno i tło niekoniecznie musi być szarobure ... może lepiej jakaś barwa dopełniająca?no i troszkę pomachać suwaczkami w ciemni Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 18 Marca 2015 Marek - ja nie czuję zupełnie tego tematu, to sobie tylko leży i się nie rusza, nie ma w tym nic co by przyciągało uwagę. żadnej opwieści, żadnych emocji - ot jakieś żarcie i tyle Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 19 Marca 2015 (edytowane) żadnej opwieści, żadnych emocji Edytowane 19 Marca 2015 przez Maad Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 19 Marca 2015 Na pierwszą stronę tabloidu, jak znalazł :P Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11328-nasza-pierwsza-bia%C5%82a-kie%C5%82basa/#findComment-413941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.