Raulo Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Listopada 2007 WitamA ja wciąż z tym zamrażaniu Niestety znów mam dylemat. Mam ok 10 kg słoniny już zmielonej i nie dam rady przerobić tego wszystkiego na smalec. Czy mogę część zamrozić a np z 2 kg zrobić smalec ? Cytuj A tym się zajmuję"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1135-s%C5%82onina/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Listopada 2007 Pewnie, że możesz zawsze tak robie, tylko dzielę na mniejsze porcje łatwiejsze do rozmrożenia , rozmrażanie potem oczywiście powoli na dolnej półce w lodowce Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1135-s%C5%82onina/#findComment-21638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raulo Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Listopada 2007 Dziękuję za szybką reakcję i pozdrawiam. Cytuj A tym się zajmuję"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1135-s%C5%82onina/#findComment-21640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Listopada 2007 własnie też została mi słonina z połówki świnki i wczoraj ją mroziłam i częściowo przetapiałam na skwarki , a najmniejsza część pójdzie na smarowiło do chleba z cebulką ,jabłuszkiem majerankiem :tongue: tak na szybkie spozycie Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1135-s%C5%82onina/#findComment-21642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Listopada 2007 Oczywiście ja mielę na sitku 10 porcjuję w woreczki foliowe na porcje jakie później będę przetapiał na smalec i do zamrażarki.Następnie wyjmuje porcjami powoli romrażam oddaję dodatki i wychodzi smalec jak talala.Pzdr.Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1135-s%C5%82onina/#findComment-21644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Listopada 2007 Raulo bardzo dobrym rozwiazaniem jest stopienie calosci i wio do sloikowlub opcja Wosia jezeli ma byc z przyprawami dodalbym troche mieskapodsmazonego z cebulka czy czosnkiem troche papryki wegierskiej ismarowka jak ta lala:-) tęgo pozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1135-s%C5%82onina/#findComment-21651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Listopada 2007 Witam Ja z zasady też mrożę ale z braku tym razem miejsca w zamrażarce słoninkę zmieliłem przez sitko nr10 , wytopiłem smalec wlałem w słoiczki i do zimnej piwniczki . Jeżeli chodzi o skwarki to te które mają iść do gotowanej kiszonej kapusty to wolę jak słoninka jest do topienia pokrojona nożem . Pozdrowienia Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1135-s%C5%82onina/#findComment-21745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raulo Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 16 Listopada 2007 Dziękuję wszystkim za rady. Podzieliłem na porcje i zamroziłem a część stopiłem z dodatkiem startego jabłka, cebuli, czosnku, soli i majeranku Cytuj A tym się zajmuję"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1135-s%C5%82onina/#findComment-21795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.