Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

A ja wciąż z tym zamrażaniu :) Niestety znów mam dylemat. Mam ok 10 kg słoniny już zmielonej i nie dam rady przerobić tego wszystkiego na smalec. Czy mogę część zamrozić a np z 2 kg zrobić smalec ?

A tym się zajmuję

"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1135-s%C5%82onina/
Udostępnij na innych stronach

Pewnie, że możesz zawsze tak robie, tylko dzielę na mniejsze porcje łatwiejsze do rozmrożenia , rozmrażanie potem oczywiście powoli na dolnej półce w lodowce

Pozdrawiam Anetka :lol:

 

To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle !

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1135-s%C5%82onina/#findComment-21638
Udostępnij na innych stronach

własnie też została mi słonina z połówki świnki i wczoraj ją mroziłam i częściowo przetapiałam na skwarki , a najmniejsza część pójdzie na smarowiło do chleba z cebulką ,jabłuszkiem majerankiem :tongue: tak na szybkie spozycie

Pozdrawiam Anetka :lol:

 

To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle !

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1135-s%C5%82onina/#findComment-21642
Udostępnij na innych stronach

Oczywiście ja mielę na sitku 10 porcjuję w woreczki foliowe na porcje jakie później będę przetapiał na smalec i do zamrażarki.Następnie wyjmuje porcjami powoli romrażam oddaję dodatki i wychodzi smalec jak talala.

Pzdr.Wosiu

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1135-s%C5%82onina/#findComment-21644
Udostępnij na innych stronach

Raulo bardzo dobrym rozwiazaniem jest stopienie calosci i wio do sloikow

lub opcja Wosia jezeli ma byc z przyprawami dodalbym troche mieska

podsmazonego z cebulka czy czosnkiem troche papryki wegierskiej i

smarowka jak ta lala:-)

 

tęgo pozdrawiam

Marek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1135-s%C5%82onina/#findComment-21651
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Ja z zasady też mrożę ale z braku tym razem miejsca w zamrażarce słoninkę zmieliłem przez sitko nr10 , wytopiłem smalec wlałem w słoiczki i do zimnej piwniczki . Jeżeli chodzi o skwarki to te które mają iść do gotowanej kiszonej kapusty to wolę jak słoninka jest do topienia pokrojona nożem .

 

Pozdrowienia

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1135-s%C5%82onina/#findComment-21745
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję wszystkim za rady. Podzieliłem na porcje i zamroziłem a część stopiłem z dodatkiem startego jabłka, cebuli, czosnku, soli i majeranku :)

A tym się zajmuję

"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1135-s%C5%82onina/#findComment-21795
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.