electra Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 26 Marca 2015 Maad ,nawet o niej nie wspominaj ,ja do dzis mam koszmary jak slysze o smazonej watrobce,przez ponad 40 lat nie jestem w stanie sie przekonac ze to smaczne ...w pasztecie mi nie przeszkadza ale smazona koszmar z predszkola pozostal Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11393-dry-curd-cottage-cheese-pytania/page/2/#findComment-415908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 26 Marca 2015 Bo do zlego przedszkloa chodzilas Mi w przedszkolu tylko obrzydzili jajka gotowane na twardo, ale mama nie gotowala tak jak oni to lubie je jesc. W przedszkolu zoltka mialy ochydna szara otoczke Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11393-dry-curd-cottage-cheese-pytania/page/2/#findComment-415909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 26 Marca 2015 Aniu ja kazdy fartuszek mialam w plamach bo chowalam kawalki tej watrobki do kieszonki do tej pory nie znosze zadnych mlecznych zup ani cieplego mleka ,przez te korzuchy ktore byly w mleku,moja mama uwielbia mleko i wszystko co z nim zwiazane ale mnie po nalaniu kakao do kubka jak sie zrobil korzuch musiala przelac przez sitko zebym wypila ja bylam stolowkowym niejadkiem ,panie w przedszkolu sie pytaly czy w domu tez tak jem ,bo nie wygladalam na niejadka,moj preboj z przedszkolem zakonczyl sie ze przychodzilam po sniadaniu a wychodzilam przed obiadem Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11393-dry-curd-cottage-cheese-pytania/page/2/#findComment-415912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifur Opublikowano 26 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 26 Marca 2015 (edytowane) a nie prościej wywalić w cholerę ten ser, a zacząć jeść mięso, tłuszcz i podroby? z wątróbki nie zrobisz sernika:P Już się pogubiłem. 1.Mleko + zakwas mezofilny + podpuszczka na 3-4 dobry2. Pokroić skrzep w kostkę 1,5x1,5cm3. Robimy przerwę 15 min. aby ziarno się wzmocniło.4. Dalej rozdrabniamy skrzep do wielkości grochu. Odczekamy, aż ser opadnie. Wtedy odczerpujemy serwatkę z góry i uzupełniamy ciepłą wodą.5. W ciągu 30 minut podnosimy temperaturę do 43 st.C. W tej temperaturze trzymamy skrzep dalszych 45 min często mieszając. Należy utrzymywać go w rozdrobnieniu, jednak serwatka z wodą nie może zmętnieć. W międzyczasie robimy następną wymianę płynu na ciepłą wodę w temp. 43 st. To jest proces płukania ziarna wodą.6. Odcedzamy ziarno na sicie wyłożonym chustą 5 minut i natychmiast potem wkładamy do wody z lodem na trzy minuty. Jest to hartowanie ziarna.7. Po odcedzeniu możemy ziarno serowe lekko osolić lub zostawić słodkie. Przekładamy do miski i do lodówki. Ziarna nie powinny być sklejone tylko pojedyncze i sprężyste. Czy coś pominąłem? dodaniem smietanki śmietana nie wchodzi w grę ps. topic od sera po wątróbkę i traumy z dzieciństwa:) Edytowane 26 Marca 2015 przez mifur Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11393-dry-curd-cottage-cheese-pytania/page/2/#findComment-415959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.