kapiszon Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Września 2015 Witam Znajomy doradził mi żeby nie kroić mięsa na 3-4 cm kawałki do peklowania tylko zmielić odrazu mięso na właściwie dobranych sitkach i wtedy zapeklować razem z przyprawami. Drugiego dnia mieso nabija w jelita i osusza na kijach,a trzeciego dnia wędzi.I co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12084-przyspieszony-proces-wyrabiania-kie%C5%82bas/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Września 2015 To jest metoda stosowana od lat w przemyśle z tym, że nie radzę do rozdrobnionego mięsa podczas peklowania dodawać przypraw. Mięso wymieszać jedynie z peklosolą, ubić i pozostawić w chłodnym miejscu. Ta metoda przyspiesza peklowanie śr. o 1 dobę, (kosztem pogorszenia smaku mięsa).Przyprawy zawsze dodajemy podczas mieszania farszu bezpośrednio przed nadziewaniem.Oczywiście podczas peklowania, każdy rodzaj mięsa pakujemy do osobnego naczynia. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12084-przyspieszony-proces-wyrabiania-kie%C5%82bas/#findComment-446668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 24 Września 2015 Znajomy doradził mi żeby nie kroić mięsa na 3-4 cm kawałki do peklowania tylko zmielić odrazu mięso na właściwie dobranych sitkach i wtedy zapeklować razem z przyprawami. Drugiego dnia mieso nabija w jelita i osusza na kijach,a trzeciego dnia wędzi. I co wy na to? Gdzie twój znajomy przetrzymuje napełnione farszem osłonki przez 24 godz.? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12084-przyspieszony-proces-wyrabiania-kie%C5%82bas/#findComment-446753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapiszon Opublikowano 24 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 24 Września 2015 z tego co wiem to w piwnicy, a 24h to za długo? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12084-przyspieszony-proces-wyrabiania-kie%C5%82bas/#findComment-446787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 24 Września 2015 Raczej za ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12084-przyspieszony-proces-wyrabiania-kie%C5%82bas/#findComment-446788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 24 Września 2015 Długo także. Osadzanie cienkiej kiełbasy to max. 3 godz. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12084-przyspieszony-proces-wyrabiania-kie%C5%82bas/#findComment-446789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.