Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mucho wspaniale wedzonki, nie mowiac, ze w Twoich zdjeciach pokazujesz sliczy krajobraz jaki ciebie otacza :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12171-czas-pr%C3%B3b-i-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-nasta%C5%82/page/2/#findComment-452542
Udostępnij na innych stronach

Chcialam wam bardzo podziekowac. :wub:  :hug: 

Te wedzonki to wynik waszej pracy i wielkiego zaangażowania w tym forum. No i cierpliwosci tak cierpliwosci.

Czytam to forum i nie moge wyjsc z podziwu ile macie cierplowosci na takich poczatkujacych jak ja ktorzy ciagla zadaja

te same ( lub prawie) pytania.

 

WASZE RADY I UWAGI SA DLA MNIE BEZCENNE :flowers: :flowers: :flowers:

 

 

Mucho wspaniale wedzonki, nie mowiac, ze w Twoich zdjeciach pokazujesz sliczy krajobraz jaki ciebie otacza :D

wiesz Annam toz to Kanada pachnaca zywica :D

pozdr.

 

maya

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12171-czas-pr%C3%B3b-i-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-nasta%C5%82/page/2/#findComment-452587
Udostępnij na innych stronach

Bardzo ładne wyroby  :clap:  :clap:  :clap:

Że też ja nie jestem kanadyjskim misiem  ;)  wtedy nie wisiały by tak spokojnie na drzewie ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12171-czas-pr%C3%B3b-i-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-nasta%C5%82/page/2/#findComment-452607
Udostępnij na innych stronach

:D :D :D :D

 

Bardzo ładne wyroby  :clap:  :clap:  :clap:

Że też ja nie jestem kanadyjskim misiem   ;)  wtedy nie wisiały by tak spokojnie na drzewie ;)

 

Zawsze mozesz zostac myszka laboratoryjna abym mogla testowac moje stwory, potwory :laugh:

pozdr.

 

maya

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12171-czas-pr%C3%B3b-i-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-nasta%C5%82/page/2/#findComment-452807
Udostępnij na innych stronach

Coraz bardziej kocham moja wedzarnie a oto moja pierwsza szynka jeszcze przed parzeniem. Wlasnie wyladowala w garnku 10 min na 1cm przkroju.

Umieram z ciekawosci jak bedzie smakowac i wygladac po przekrojeniu.

Zrobilam tez poledwice lososiowa wedzona klonem jak dla mnie ladny i faktycznie lososiowy kolor.post-42250-0-36977400-1446334257_thumb.jpgpost-42250-0-78759700-1446334342_thumb.jpgpost-42250-0-47305900-1446334381_thumb.jpg

post-42250-0-73063700-1446334419_thumb.jpgpost-42250-0-29164000-1446334462_thumb.jpg

pozdr.

 

maya

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12171-czas-pr%C3%B3b-i-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-nasta%C5%82/page/2/#findComment-453629
Udostępnij na innych stronach

 

 

Coraz bardziej kocham moja wedzarnie
 

 Mi sie rowniez podoba Twoja wedzarnia :D , a wedliny to jezyk na klawiturze lezy, tak slicznie wygladaja  :clap:  :clap:  :clap:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12171-czas-pr%C3%B3b-i-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-nasta%C5%82/page/2/#findComment-453631
Udostępnij na innych stronach

@mucho

Masz termometr do mierzenia temperatury wewnątrz mięsa ?

Jeśli tak, to nie parz na czas, tylko wbij termometr w środek szynki, wodę trzymaj około 75 C i parz do 67-68 C wewnątrz.

Jak dojdzie, przełóż sparzone wyroby do naczynia z ciepłą wodą.

Jak ostygną w wodzie, niech się do reszty studzą w temperaturze pokojowej.

Edytowane przez miro

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12171-czas-pr%C3%B3b-i-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-nasta%C5%82/page/2/#findComment-453633
Udostępnij na innych stronach

Dzieki Annam pochwala od ciebie jest dla mnie wielka motywacja.

Miro mam taki termometr i widzisz mierzylam wode a nie wbilam go w szynke oj glupia ale druga szyneczke juz wlasnie robie tak jak napisales.

Twoje rady zdazyly na czas :) a przeciez tyle razy czytalam jak to robic

Juz zrobione pierwsza szyneczka studzi sie w cieplej wodzie ,jeszcze jej zostalo 15 min. a druga sie parzy w wodzie temp 75 ale w srodku ma narazie 45

pozdr.

 

maya

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12171-czas-pr%C3%B3b-i-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-nasta%C5%82/page/2/#findComment-453635
Udostępnij na innych stronach

No to za chwilę konsumpcja.  :)

Jeszcze ciepła jest najlepsza, a ten soczek ...... mniam  :thumbsup:

Edytowane przez miro

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12171-czas-pr%C3%B3b-i-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-nasta%C5%82/page/2/#findComment-453638
Udostępnij na innych stronach

Pobieglam probowac moja szyneczke.

Jejku naprawde smakuje jak szyneczka,ale sie ciesze:)

Nie jest moze tak rozowa jak potrzeba ale nad tym musze jeszcze popracowac. Nie mam tak jak wy peklosoli tylko uzywam nitratu sodu wiec wole ostroznie.post-42250-0-02756300-1446339286_thumb.jpg

pozdr.

 

maya

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12171-czas-pr%C3%B3b-i-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-nasta%C5%82/page/2/#findComment-453639
Udostępnij na innych stronach

Czepiasz się.  :cool:  :D

Wygląda pięknie.

Edytowane przez miro

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12171-czas-pr%C3%B3b-i-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-nasta%C5%82/page/2/#findComment-453640
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.