Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jak w temacie:

Czy masę naprawczą z dodatkiem włókna szklanego możne przyszlifować ?

Robię remont w pokoju córki, między innymi będę go malował. Potrzebowałem czymś wypełnić ubytki (dziury po starych kołkach). Sprzedawca w sklepie polecił mi masę naprawczą z zapewnieniem, że będę bardzo zadowolony. Dziury zalepiłem, ładnie się rozprowadziło, masa miała charakterystyczne włoski. Dopiero potem doczytałem, że ta masa ma dodatek włókna szklanego. No i pytanie, czy coś takiego można lekko przytrzeć drobnym papierem ściernym ?  Moje wątpliwości budzi fakt, że przy szlifowaniu powstanie pył z dodatkiem "szkła". Czy to jest bezpieczne ?

Jesli lubisz jak z miejsc po kolkach wystają włoski to nie musisz szlifowac , a tak załóż maske przeciw pyłowa i przeszlifuj .Szpredawca troche przesadził z ta masą miejsca po kolkach mogłeś uzupełnic gipsem szpachlowym .Pozdrawiam

Wojciech Pacan

Pools jak mało masz tych dziur to naklej torebki jednorazowe z papierem (np 120) na ścianę i se szlifnij. Później delikatnie oderwij. :)

Szczególnie szkodliwa to taka ilość nie będzie...

Pył szklany nie jest niebezpieczny dla płuc, ani naszego zdrowia. Wykrztusza się.

Dzięki wszystkim za rady  :)  :)  :)

Sprawa się rozwiązała sama .....  :facepalm:  To draństwo szlifuje się bardzo ciężko  :devil: Zeskrobałem razem z ze starą farbą, wygładziłem zwykła szpachlówka i jest super. Szkoda tylko czasu, kilka godzin w plecy  :mad:

jak mało masz tych dziur to naklej torebki jednorazowe z papierem (np 120) na ścianę i se szlifnij. Później delikatnie oderwij.

A tego patentu nie znam i nie za bardzo wiem o co chodzi.

Edytowane przez Pools