zzzt Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Października 2015 Dzień dobry,przymierzam się do zrobienia pierwszej "wędzonej" kiełbasy a jest tyle różnych przepisów, że i im więcej czytam tym mniej wiem poproszę o pomoc: który wybrać, którego nie zmarnuję i który nie zniechęci mnie do dalszej, intensywnej pracy Cytuj Driven Like The Snow Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12210-pierwsza-kie%C5%82basa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Października 2015 Dziś podobną zrobiłem http://wyrobydomowe.blox.pl/tagi_b/10191/kielbasa.htmltylko zamiast gałki dodałem kminek, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12210-pierwsza-kie%C5%82basa/#findComment-452920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Października 2015 (edytowane) Jak na pierwszą to z czystym sumieniem żebyś się nie zraził polecam "Chłopską" wg Szczepana http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-grubo-rozdrobnione/1134-kielbasa-chlopska Lub cały watek na forum: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/ Edytowane 28 Października 2015 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12210-pierwsza-kie%C5%82basa/#findComment-452921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzzt Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 4 Listopada 2015 stara ruska maszynka, którą posiadam ma jakiś inny wymiar i nie mogę dobrać sitek...chyba muszę zamówić przystawkę do bosha to i może kiedyś pasztet upiekę i salceson zrobię i tu powstaje pytanie:czy mięso na kiełbase wg Szczepana mogę zakupić zmielone w sklepie ? Cytuj Driven Like The Snow Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12210-pierwsza-kie%C5%82basa/#findComment-454303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 4 Listopada 2015 A kolega będzie robił mielone czy kiełbasę ? Po pierwsze peklujemy przed mieleniem a po drugie standardowe maszynki sklepowe maja małe sitka a nie sadzę żeby ktoś specjalnie dla Ciebie szukał 8-i czy 10-i i zmieniał Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12210-pierwsza-kie%C5%82basa/#findComment-454312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 4 Listopada 2015 Po pierwsze peklujemy przed mieleniem Chłopską akurat po Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12210-pierwsza-kie%C5%82basa/#findComment-454320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Listopada 2015 Masz rację Krzysiu tak stoi w przepisie ... ja tam jednak odmieniec jestem i pekluję wszystkie nawet tę przed rozdrabnianiem Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12210-pierwsza-kie%C5%82basa/#findComment-454323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Listopada 2015 Masz rację Krzysiu tak stoi w przepisie Może dlatego, że opcjonalnie można użyć samej soli.A wtedy to rybka, przed czy po Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12210-pierwsza-kie%C5%82basa/#findComment-454325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.