cezary883 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Listopada 2015 (edytowane) miesoklasa I - 8 kg fi 12klasa II - 4 kg fi 5podgardle - 3 kg fi 12wołowe - 3 kg fi 3 przyprawy :sol 18g/kgczosnek 4g/kgmajeranek 1g/kgpieprz 1g/kg za pare godzine wedzenie mam nadzieje za wyjdzie Edytowane 21 Listopada 2015 przez cezary883 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Listopada 2015 ... Aleś Ty ''elokwentny'' Coś taki wstydliwy...? Może jakiś opis ''zaistniałej sytuacji''... i czekam na fotki po wędzeniu Pozdrowionka Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanysek Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Listopada 2015 Oj chyba lubisz takie czosnkowe. I jak dla mnie będzie mało pieprzne. Ale jak to lubi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezary883 Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Listopada 2015 a to wyrób uboczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 21 Listopada 2015 Dobre będzie Ja bym ''sypła'' jeszcze ok. łyżki cukru i chilli Ale to już kwestia gustu... a wiadomo... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezary883 Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 21 Listopada 2015 ... Aleś Ty ''elokwentny'' Coś taki wstydliwy...? Może jakiś opis ''zaistniałej sytuacji''... i czekam na fotki po wędzeniu Pozdrowionka sytuacja taka ze był swiniak i trzeba było coś zrobic, no i oto powstał pomysł na kiełbaske Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 21 Listopada 2015 Miejsce ma Klimat to i kiełbasa nie ma wyjścia więc wychodzi Co to za wódka taka ciemna jakaś - fot2 ?Pieprzu można fucktycznie dodać więcej, znaczy dopieprzyć Lubię niedoskonałości, niewielkie....Fajnie zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 21 Listopada 2015 Spoko , spoko ... Ja to napisałam , bo same fotki się wkleiły na początku A jeszcze pytanko... jakiś wywar w to poszedł...? woda...? czy nic nie dolewałeś...? Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezary883 Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 23 Listopada 2015 i oto koncowy efekt co do smaku jak dla mnie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezary883 Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 24 Listopada 2015 Spoko , spoko ... Ja to napisałam , bo same fotki się wkleiły na początku A jeszcze pytanko... jakiś wywar w to poszedł...? woda...? czy nic nie dolewałeś...?około 1l wody poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard z zachodu Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Nowicjuszu: Jak na moje wiadomosci z zakresu wyrobu wedlin,twoja kielbasa z wygladu nie jest zla. Mam przypuszczenie ze ze wzgledow smakowych nalezalo by dodac nieco Przypraw,ale uwazam zw ty do tego szybko dojdziesz.poprzez Experymentowanie. Krakowa tez nie odrazu wybudowano. Do odwaznych swiat nalezy. Pozdrawiam Ryszard z zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Ryszardzie z zachodu , a jakie przyprawy jeszcze proponujesz...? Bo wg mnie , to te wystarczą... można by ewentualnie zmieniać proporcje pod swój smak ... przyprawy : sol 18g/kg czosnek 4g/kg majeranek 1g/kg pieprz 1g/kg... Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Einshell Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Sporo czasu musiałeś się nakręcić tą maszynką kolego przy tej ilości. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Ryszardzie z zachodu , a jakie przyprawy jeszcze proponujesz...? Bo wg mnie , to te wystarczą... można by ewentualnie zmieniać proporcje pod swój smak ... Całkowicie zgadzam się i popieram zdanie Einshell, duża ilość przypraw w kiełbasie robi ją całkowicie pozbawioną jakiegoś zdecydowanego smaku i swoistego charakteru, za jaki to tak są znane i cenine na świecie nasze Polskie kiełbasy. Przedobrzone ilości przypraw robią z takiego wyrobu coś, co przypomina np. szwedzki "korv" czy niemiecki "wurst", ale z prawdziwą smakowitą kiełbasą niewiele ma wspólnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Sverige2 Nie zapominajmy o jeszcze jednej ważnej ''przyprawie'' jaką jest ... dobry dym !!! Pozdrawiam. Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezary883 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Sporo czasu musiałeś się nakręcić tą maszynką kolego przy tej ilości. ta maszynka na zdjęciu służyła wyłącznie do nadziewania do mielenia zelmer 5Sverige2 Nie zapominajmy o jeszcze jednej ważnej ''przyprawie'' jaką jest ... dobry dym !!! Pozdrawiam. dym powstał z czereśni ... i dał naprawde dobry smak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezary883 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 22 Stycznia 2019 a to kilka kolejnych moich wyrobów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 22 Stycznia 2019 wykon Git...Sprężaj te częstotliwości bo kije bldziuchne...jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezary883 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Ba to nowa wędzarnia... wcześniej była beczka ... teraz drewniana ... na wsad do około 80 kg osobiście testowałem na zasadzie 50 kg A było jeszcze miejsca Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.