Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zamierzam zrobic na swieta rolade z boczku i nie wiem co musze zrobic zeby skorka byla miekka taka do zjedzenia.

Czy to czas i temperatura gotowania czy moze jakies magiczne nacierania i masarze?

Moze dla Was jest to oczywiste ale nie dla mnie, wiec prosze o porade.

Nie chce zepsuc tego, bo to bedzie moj pierwszy raz. :blush:

 

Pozdrawiam.

Latwiej kijek pocieniasic, niz go pozniej pogrobasic
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1241-miekka-i-chrupiaca-skorka-na-boczku/
Udostępnij na innych stronach

Witaj eryk, Jeżeli ta rolada będzie parzona, i będziesz ją przechowywał w woreczku w lodówce to skórka nie wyschnie i będzie zjadliwa :grin:, a jak ma być chrupiąca to trzeba ją przypiekać w piekarniku dotąd aż będzie taka "bąblowata" :smile:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1241-miekka-i-chrupiaca-skorka-na-boczku/#findComment-25619
Udostępnij na innych stronach

No tak.

Zamierzam ja parzyc lub gotowac. Wedzic jej raczej nie bede bo nie mam ku temu warunkow.

A chodzi mi o to zeby byla zjadliwa ze skorka.

 

Dzieki wielkie.

Latwiej kijek pocieniasic, niz go pozniej pogrobasic
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1241-miekka-i-chrupiaca-skorka-na-boczku/#findComment-25681
Udostępnij na innych stronach

W takim razie szanse na b.miękką skórkę widzę tylko w szynkowarze. Ale... może ktoś mnie zgani?

no nie tylko - zawinięty w folię aluminiową i upieczony w piekarniku też ma bardzo miękką i zjadalną skórk. Pozdrawiam i życzę smacznego.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1241-miekka-i-chrupiaca-skorka-na-boczku/#findComment-25691
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.