eryk Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Witam.Zamierzam zrobic na swieta rolade z boczku i nie wiem co musze zrobic zeby skorka byla miekka taka do zjedzenia.Czy to czas i temperatura gotowania czy moze jakies magiczne nacierania i masarze?Moze dla Was jest to oczywiste ale nie dla mnie, wiec prosze o porade.Nie chce zepsuc tego, bo to bedzie moj pierwszy raz. :blush: Pozdrawiam. Cytuj Latwiej kijek pocieniasic, niz go pozniej pogrobasic Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1241-miekka-i-chrupiaca-skorka-na-boczku/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Grudnia 2007 A w jaki sposób pragniesz obrabiać tą roladę. nie podałeś żadnych danych na których można się oprzeć Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1241-miekka-i-chrupiaca-skorka-na-boczku/#findComment-25614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Witaj eryk, Jeżeli ta rolada będzie parzona, i będziesz ją przechowywał w woreczku w lodówce to skórka nie wyschnie i będzie zjadliwa :grin:, a jak ma być chrupiąca to trzeba ją przypiekać w piekarniku dotąd aż będzie taka "bąblowata" :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1241-miekka-i-chrupiaca-skorka-na-boczku/#findComment-25619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Grudnia 2007 No tak. Zamierzam ja parzyc lub gotowac. Wedzic jej raczej nie bede bo nie mam ku temu warunkow.A chodzi mi o to zeby byla zjadliwa ze skorka. Dzieki wielkie. Cytuj Latwiej kijek pocieniasic, niz go pozniej pogrobasic Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1241-miekka-i-chrupiaca-skorka-na-boczku/#findComment-25681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokoz Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Grudnia 2007 W takim razie szanse na b.miękką skórkę widzę tylko w szynkowarze. Ale... może ktoś mnie zgani? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1241-miekka-i-chrupiaca-skorka-na-boczku/#findComment-25687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadzio Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Grudnia 2007 W takim razie szanse na b.miękką skórkę widzę tylko w szynkowarze. Ale... może ktoś mnie zgani?no nie tylko - zawinięty w folię aluminiową i upieczony w piekarniku też ma bardzo miękką i zjadalną skórk. Pozdrawiam i życzę smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1241-miekka-i-chrupiaca-skorka-na-boczku/#findComment-25691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokoz Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Tadzio! Było powiedziane: tylko parzyć lub gotować!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1241-miekka-i-chrupiaca-skorka-na-boczku/#findComment-25692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.