Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Powąchałem je są ok kupiłem je w hurtowni która rozprowadza to po masarniach, więc jak je wysuszyć??

Edytowane przez mariusz1415

człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera...

• Odpowiedzi 277
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Jeżeli nie są zatęchłe, choć jeżeli są mokre to mam wątpliwości, to najlepiej wysuszyć w piekarniku na ok. 60-70 stopni C. Ale wydaje mi się że na fotce masz paczkę z Pelletem, i jeżeli tak, to nie baw się w zrębki, tylko wypróbuj pellet. Ja po takich próbach już do zrębków nie wracam. Pellet się nie zawiesza, dłużej się pali i lepiej wędzi :D .

Trzymali je w magazynie pod dachem. Nic nie czuć przynajmiej mam takie wrażenie. Nie wiem czy to pellet bo nie miałem nigdy z tym do czynienia ale jest to bardzo drobne

Ok za 15 min jak wróce do domu, ale jak ten pellet to granulki to to nie jest to

Takie sa te trocinypost-46958-0-60776400-1452613104_thumb.jpg

To są takie zrębki specjalne. Ale zwykłymi takimi jak płatki to będzie ciężko palić w tym DG. Kup sobie na Allegro pellet .

whttp://allegro.pl/zrebki-wedzarnicze-w-formie-pelletu-2l-buk-olcha-i5872802913.htmlorek kup 20 kg. to będzie taniej, on ma takie worki też. 

Taaa...... kup sobie pellet ze śmieci  i wędź !  

Faktycznie trzeba być naiwnym, aby takim śmieciem wędzić.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe

Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Lepszy czysty pellet, niż trujący DG z górnym podawaniem i zrębki z płyty wiórowej lub drzwi od szafy :D.

Mogę grzałki zostawić w wedzarni na stałe? ,wedzarnia jest na dworze ,czy wilgoć może im zaszkodzić? Sterowanie z kablami brałbym do domu

Udało się zrobić blachę nad grzałki nie wygląda to pięknie ale mam nadzieje że będzie spełniać swoją role ;) tutaj dwa zdj. oczywiście jest to do góry nogami :D

Znowu dwa zdj się obruciły nie umie ich skasować :/

post-46958-0-09964200-1452624408_thumb.jpg

post-46958-0-13497900-1452624413_thumb.jpg

A tutaj wyprostowane

post-46958-0-48665200-1452624652_thumb.jpg

post-46958-0-03825600-1452624662_thumb.jpg

Edytowane przez mariusz1415

Lepszy czysty pellet, niż trujący DG z górnym podawaniem i zrębki z płyty wiórowej lub drzwi od szafy :D.

Chyba się koledze kolejność właściwości obu materiałów pomyliła.

Nikt normalny nie wędzi zrębkami z płyty wiórowej .....nawet nie wiem jakby one miały być zrobione z takiego materiału ? ......natomiast jak zrobić pellet z drzwi to każdy wie.

Cóż ja Ci poradzę że akurat w tym temacie nie znajdziesz argumentów na swoją stronę i zaparcie będziesz bronił pelletu, bo ty go używasz.

Nie mam do Ciebie żalu, ale mi ciebie żal i Twojego zdrowia.

Tyle się namęczyłeś, usprawniałeś własny DG, żeby na sam koniec wrzucić mu do środka zgniecione drzwi.

Sverige2 ... przemyśl to na spokojnie i bez urazy w moim kierunku.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif

Sverige2 ... przemyśl to na spokojnie i bez urazy w moim kierunku.

Po przemyśleniu jest dokładnie tak jak napisałem wcześniej. Zawsze lepszy czysty pellet, niż trujący DG z górnym zasilaniem i zrębki zrobione z płyty wiórowej, lub starych drzwi od szafy :D . Miło czytać że jest ci mnie żal, bardzo mnie to buduje i podnosi na duchu :D.

No trudno..... Jak to piszesz, to Twoja sprawa.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif

Napisano 2 minut temu miro, dnia 12 Sty 2016 - 20:14, napisał: sverige2, dnia 12 Sty 2016 - 17:31, napisał: Lepszy czysty pellet, niż trujący DG z górnym podawaniem i zrębki z płyty wiórowej lub drzwi od szafy :D. Sverige2 ... przemyśl to na spokojnie i bez urazy w moim kierunku. Po przemyśleniu jest dokładnie tak jak napisałem wcześniej. Zawsze lepszy czysty pellet, niż trujący DG z górnym zasilaniem i zrębki zrobione z płyty wiórowej, lub starych drzwi od szafy :D . Miło czytać że jest ci mnie żal, bardzo mnie to buduje i podnosi na duchu :D.

W końcu dyskusja zaczyna być merytoryczna

Napisano 2 minut temu miro, dnia 12 Sty 2016 - 20:14, napisał: sverige2, dnia 12 Sty 2016 - 17:31, napisał: Lepszy czysty pellet, niż trujący DG z górnym podawaniem i zrębki z płyty wiórowej lub drzwi od szafy :D. Sverige2 ... przemyśl to na spokojnie i bez urazy w moim kierunku. Po przemyśleniu jest dokładnie tak jak napisałem wcześniej. Zawsze lepszy czysty pellet, niż trujący DG z górnym zasilaniem i zrębki zrobione z płyty wiórowej, lub starych drzwi od szafy :D . Miło czytać że jest ci mnie żal, bardzo mnie to buduje i podnosi na duchu :D.

W końcu dyskusja zaczyna być merytoryczna

Romk
Jak sprawdzić wilgotność zrębek i w czym je przechowywac??jak już kupiłem to nie chce ich zniszczyc

Nikt nieużywa zrębek ? Ok spoko...

Najlepiej w normalnym pomieszczeniu mieszkalnym lub w takim, które w warunkach zimowych jest ogrzewane.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif

Ja trzymam w oryginalnym worku foliowym w którym kupiłem (60l) tylko, że go otworzyłem (tzn. kupiłem 2 worki i oba otworzyłem), aby ew. wilgoć mogła wyparować. A przechowuję w kotłowni gdzie mam cały czas ciepło i sucho, zimą od pieca gazowego (od razu piszę, że z zamkniętą komorą spalania), a latem jest ciepło od bojlera (pomimo, że jest w otulinie) który jest podłączony do solarów.

Ogólnie jak pisał miro: jakiekolwiek pomieszczenie suche i ciepłe

No to musze gdzies w domu trzymać bo w piwnicy mam wilgoć i zimno jest...

Kantówki do wieszania przykręcone i blacha przykręcona

post-46958-0-21378700-1452787293_thumb.jpg

Elegancko :clap:

„Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku!

Dzięki ;)

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

maszyna zrobiona :clap: , teraz tylko wsad zapodawać i smakować, smakować, smakować  :)

Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany