Jump to content

Recommended Posts

• 4 months later...
  • Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Stare wpisy ale i ja dodam kilka uwag, Tak na marginesie, urządzenia niektórych wizerunkowo dziwnie przypomina Nowozelandzki generator Marki SMOKAI  (nie ma kryptoreklamy za daleko i za drogo), twórcy opublikowali działający WZÓR w internecie już w 2012 roku. hm ......... , ciekaw jestem dla kogo to nowozelandzkie urządzenie było "INSPIRACJĄ". Na koniec dodam, że Urząd Patentowy bardzo mocno posiłkuje się źródłem takim jak popularny portal gdzie można opublikować rożne filmy. Niejednokrotnie stanowi to dowód pierwszeństwa do ochrony WZORU i rozwiązania oraz podstawę do uchylenia decyzji o ochronie, a także odmowie rejestracji.

Opatentował i prodykował te DG chyba znacznie wcześniej. Mój Kolega, pisząc książkę o dymogeneratorach, korespondował z nim bardzo długo i owocnie.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

• 5 years later...

Sytuacje ze wzorem użytkowym vs. kopiującym bywają naprawdę skomplikowane i sama tego doświadczyłam. Całe szczęście znalazłam fachową pomoc u https://lukaszzielinski.pl który specjalizuje się w sprawach z zakresu ochrony m.in. własności intelektualnej czy właśnie zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. Polecam, jeśli ktoś mierzy się z podobnymi problemami. 

To nie jest tak. Jeśli ktoś wchodzi na nasze forum o określonej tematyce, nie wita się z użytkownikami, ale już w pierwszym poście umieszcza konkretną rekomendację z linkiem zewnętrznym, z zasady uznawany jest za spamera. I to na wszystkich forach. Ten temat był nieaktywny od sześciu lat, co jeszcze bardziej podkreśla taką ocenę.

Mamy w tym zakresie dwudziestoletnie doświadczenie..

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

1 godzinę temu, Milena_w napisał(a):

Jak widać nie sposób odróżnić realnego polecenia od fejkowego.

To jest umieszczenie reklamy bez uzgodnienia.

Całość IMO do wyrzucenia.

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles