depesz1415 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Stycznia 2008 kielbasa zrobiona z 5kg miesa 1,5kg boczku swierzego 2kg karczku wieprzowego 1,5kg karczku wolowego przyprawy: -sol peklowa 8dkg -pieprz czarny(mielony) -papryka slodka i ostra -galka muszkatolowa -gorczyca -sol warzonka -czosnek wszystko dawalem do smaku:) jestem w 2klasie zawodowej(rzeznik-wedliniarz) to byl moj pierwszy wyrob szyneczke tez zrobilem:) http://images34.fotosik.pl/102/e9ecd23ff2ddcbd5m.jpg http://images33.fotosik.pl/102/bc8c732a0da12299m.jpg http://images24.fotosik.pl/138/04773f3fbc72b287m.jpg http://images34.fotosik.pl/102/9432107bac88206bm.jpg http://images28.fotosik.pl/138/37ec229f597047f2m.jpg http://images33.fotosik.pl/102/f24ea04e6693b337m.jpg Cytuj masorz;p Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Depesz..a może tak zdjęcia byś podesłał? :smile: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
depesz1415 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Stycznia 2008 chcialbym ale niewiem jak wgrywac zdjecia :question: Cytuj masorz;p Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Stycznia 2008 pod tematem masz przycisk odpowiedz jak sie otworzy okienko masz dodaj zdiecie Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Ładna ta Twoja kiełbaska! Patrząc tak na nią zazdrość mnie zżera, że ja tak ładnie, równiutko odkręcać nie potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Widzę,że zdjęcia się wgrały...piękne wyroby!!!! :lol: :lol: :lol: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Witam A możesz napisać jakie proporcje przypraw i czasy wędzenie i parzenie oraz temperatury.Jak wszystko na żywioł ;-) to oki, nie pisz nic ;-) PozdrawiamPapla Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Witam Andy formuuj myśli konkretnie ha ha ha!!! Ładna ta Twoja kiełbaska! Patrząc tak na nią zazdrość mnie zżera. Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 9 Stycznia 2008 depesz1415, Witam, pozdrawiam i :lol: gratuluję no no 17 lat i takie wyroby - jak przed wojną :wink: ciekawy jestem smaku z tymi przyprawami zwłaszcza, że jak piszesz dodawałeś na smak /peklosól też ?/ ale na smak surowego mięsa czy na smak po próbje jednej parki ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Nooo!! Depesz ładny wyrób !! :lol: postaw balonika niech wszyscy wiedza gdzie jest Rybnik (ja urodzony w Rybniku)Pozdrawiam serdecznie JAsiu Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 9 Stycznia 2008 witaj depesz1415 gratuluje wyrobu kielbasy i podjecia sie tego zawodu.napisz mi proszez ciekawosci zapytam co sklonilo Cie do wybrania tego zawodu?mozeszodpisc na pw.pozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Ładna ta Twoja kiełbaska! Patrząc tak na nią zazdrość mnie zżera, że ja tak ładnie, równiutko odkręcać nie potrafię Witam krajana, Kuźnica Folwark się kłania :-) Jaki ten świat jest mały :-) Pozdrawiam Papla co po mieczu z podporajskiej wioski pochodzi :-) Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
depesz1415 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 9 Stycznia 2008 dalem jakies 8dkg peklosolii reszte przypraw tak na oko:p wszystko wymieszalem i zrobilem jednego klopsa upieklme na patelni i sprobowalem czego brakowalo to dodalem i juz:)wedzielem 2,5 godz w temperaturze 70-80 st.C,parzylem 20min u wodzie 70st.Ca szynke wedzilem 7godzin w temperaturze 80 st.Caha wedzielem drewnem z czeresni i wisni Cytuj masorz;p Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 9 Stycznia 2008 mozesz odpisc na pw.dlaczego na pw niech sie pochwali publicznie wszyscy jestesmy rowni kazdy chetnie uslyszy!!! Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
depesz1415 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 9 Stycznia 2008 dla mnie liceum to szkola bez przyszlosci dlatego wybralem zawodowke kierunek rzeznik-wedliniarz,zawsze ciekawilo mnie ten zawod chcialem robic kielbasy i szynki:) Cytuj masorz;p Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strampek Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Chyba dałeś 8 dkg. peklosoli? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Strampek, nie stresuj chłopaka. Zaraz poda wszystko. Już puściłem mu info na PW. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strampek Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Nie chciałem stresować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 9 Stycznia 2008 dalem jakies 80dkg peklosoli i reszte przypraw tak na oko:p wszystko wymieszalem i zrobilem jednego klopsa upieklme na patelni i sprobowalem czego brakowalo to dodalem i juz:) wedzielem 2,5 godz w temperaturze 70-80 st.C,parzylem 20min u wodzie 70st.C a szynke wedzilem 7godzin w temperaturze 80 st.C aha wedzielem drewnem z czeresni i wisni chyba sie pomyliles 8dak jest ok na 5kg,bo w przeciwnym razieto bys sol mieszal z miesem czizyssssswedziles razem z pieczeniem,parzenie bylo juz zbedne po takim wedzeniuszczerze powiem gratuluje zrobienia pierwszej niezlej kielbasy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
depesz1415 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Marek z Bielskanom pomylilem sie zmienie to zaraz.dzieki:) Cytuj masorz;p Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 9 Stycznia 2008 a jak bedziesz robił smaczne to i klientów będziesz miałNasza stronka Ci w tym pomoże i zebys w przyszłosci nie nabrał cech wielkoprzemysłowychCzekamy na nastepne produkty z młodej rękiJasiu Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 9 Stycznia 2008 a szynke wedzilem 7godzin w temperaturze 80 st.C????? :shock: To w 80 C się piecze a nie wędzi..chyba :shock: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 9 Stycznia 2008 depesz1415, i b. dobrze wybrałeś a co na to koledzy i koleżanki czy to dla młodzieży nie jest obciach taki zawód ? ktoś by powiedział z młodzieży. Depesz1415 mianuję Cię korespondentem do przekazywania nam informacji na tematy - czego uczą teraz, a co nie jest w zgodzie z sumieniem i zdrowiem mając na myśli oczywiście wędliniarstwo i rzeźnictwo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Depesz1415 mianuję Cię korespondentem do przekazywania nam depesz Kempes, Depesz to nie od depesz, tylko Depeszy! :smile: Depesze - subkultura fanów brytyjskiej grupy muzycznej Depeche Mode. Swój styl wzorują na wizerunku idoli: Martina Gore’a i Davida Gahana. Noszą czarne kurtki, białe jeansowe spodnie, buty na grubej podeszwie, krzyże na szyi, często także emblemat z logiem zespołu. Dopełnieniem image’u są krótko przycięte, nażelowane włosy a'la Dave Gahan (tzw. "lotnicho") lub kręcone, utlenione loki a'la Martin Gore. Bawią się w specjalnych klubach i dyskotekach, organizują zloty i spotkania. Zazwyczaj aktywnie działają w fanklubach zespołu i często zajmują się masarstwem. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Gratulacje :!: Naprawdę piękne wyroby.Ja w wieku 17 lat to co najwyżej rąbałem drewno do wędzarki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1276-kie%C5%82basa-domowaprzepis-sam-wymyslilem/#findComment-26721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.