Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę sobie wyobrazić inną kiełbasę.
Kiełbasa Koń:
Mięsa za kg:
800gr.mageres końskiego
200gr, zielony boczek (słoniny wieprzowina)
Przyprawy za kg:
28 g NPS 3 g syropu suche
3 g cukru trzcinowego
5 g Pfeffersch.gem.
6 g pieprzu sch.geschr.
2 g mace
2gr.Kümmel gem.
15gr.Senfkörner (proszę tylko po Wolfen dodać)
4gr Knobi
2clRum (Knobi z rumem w puree blendera)
przygotowanie:
Pokroić mięso i słoninę mały i zamrozić dobrze.
Teraz mięso i boczek z przyprawami (bez nasion gorczycy) i dobrze wymieszać.
Wtedy wszystko Wolfen przez płyty 3 i wypełnić Rinderkranzdärme. Następnie ustaw w krążki. Kiełbasy nie powinno już być jak 25 cm.
Po są dojrzałe do 4 dni w temperaturze 20 ° C i 90% wilgotności względnej. Następnie obniżać temperaturę i wilgotność.
Po około tygodniu kadzidła w zimnym dymie.
Uwaga:
Kiełbasa Zipfel miękkie i wilgotne, wszystko ok. Kiełbasa rogu twarde i suche, więcej wilgoci.
Dojrzewanie trwa około czterech tygodni.

Gruß Smoky 58

wenn du den wahren Karakter eines  Menschen kennen willst, gebe ihm Macht!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12955-pferdesalami/
Udostępnij na innych stronach

Przecież Kolega pisał na początku, że nie zna polskiego, a chce z nami być. Pisał także o korzystaniu z tłumacza.  

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12955-pferdesalami/#findComment-492300
Udostępnij na innych stronach

Szanuję kolegę z dalekich stron, jego potrzebę bycia z nami.

Proponuję zmianę tłumacza. Ten jest do bani.

Pozdrawiam.

Edytowane przez andym

Pozdrawiam, Andrzej

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12955-pferdesalami/#findComment-492302
Udostępnij na innych stronach

Szczerze powiem, iż w skrytości ducha liczyłem na pomoc Kolegów, którzy znają język i pomogą Smoky'emu w prowadzeniu tematu.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12955-pferdesalami/#findComment-492304
Udostępnij na innych stronach

Tlumacz googlowy kiepsko radzi sobie ze skrutami ...ale w tym napewno koledzy z niemieckim w 'jednym palcu' pomoga napewno :)

Edytowane przez electra
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12955-pferdesalami/#findComment-492316
Udostępnij na innych stronach

Szczerze powiem, iż w skrytości ducha liczyłem na pomoc Kolegów, którzy znają język i pomogą Smoky'emu w prowadzeniu tematu.

A kto powiedzial ze nie..? Temat jest dzisiejszy a tu juz popychaja biednych..  :D  :tongue:

 

Teraz tak technicznie.. Jak mozna poprawiac wpisy Kolegi bez kopiowania calych tekstow, korekcji i ponownego ich wklejania juz w zupelnie innym miejscu..?

Czy jest mozliwosc edycji wprost..?

 

No i fajno by bylo gdyby sie inni przyznali do wladania "germanskim"..  :)

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12955-pferdesalami/#findComment-492333
Udostępnij na innych stronach

Smoky 58, zamieszczaj również oryginalny tekst, będzie łatwiej kolegom pomóc w tłumaczeniu.

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12955-pferdesalami/#findComment-492337
Udostępnij na innych stronach

 

 

No i fajno by bylo gdyby sie inni przyznali do wladania "germanskim"..

Żona pewnego VIPa Organizatora włada ponoć nienajgorzej. Może posłuży nam też pomocą. Ja ze swej strony chętnie i zawsze. Napisałem na priv do Kolegi Smoky58.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12955-pferdesalami/#findComment-492338
Udostępnij na innych stronach

Dobry pomysł aby dawał opis w swoim ojczystym języku i z tłumacza.

Problem z tłumaczem jest taki że bazowy język to angielski. Więc tłumaczy z niemieckiego na angielski i angielskiego na polski. Tak przynajmniej wyczytałem :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12955-pferdesalami/#findComment-492339
Udostępnij na innych stronach

Ja tez mogę trochę pomoc w tłumaczeniu.

Smoky , es wäre  besser, wenn du auch auf Deutsch deine Texte schreibst. Wir helfen mit der Übersetzung. Manchmal ist es schwer zu verstehen, manchmal wird es lustig (wie z.B. ein von den Zutaten Hund ist :))

mój najsmaczniejszy blog :)http://najsmaczniejszy.com.pl
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12955-pferdesalami/#findComment-492346
Udostępnij na innych stronach

 

 

No i fajno by bylo gdyby sie inni przyznali do wladania "germanskim"..

Hmm...  ja w miarę możliwości też postaram się pomóc ,ale sama się jeszcze uczę :blush: .

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12955-pferdesalami/#findComment-492348
Udostępnij na innych stronach

Dobrze by wlasnie bylo zeby przepis byl tez po niemiecku..latwiej zrozumiec i mozna tez z tego na moj "2"  :tongue:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12955-pferdesalami/#findComment-492388
Udostępnij na innych stronach

Hallo,
ich danke euch bei der Hilfe zu übersetzen um die Rezepte besser verstehen zu können. Eure Rezepte kann ich zum Glück durch mein Wissen und dem Übersetzer verstehen.
:D aber Hund kommt mir nicht in die Wurst.Lach

 

 

Witam,
Dziękuję za pomoc przetłumaczyć lepiej zrozumieć recepty. Twoje recepty mogę zrozumieć, na szczęście dzięki mojej wiedzy i tłumacza.
ale pies nie może dostać się do mojego Wurst.Lach

Gruß Smoky 58

wenn du den wahren Karakter eines  Menschen kennen willst, gebe ihm Macht!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12955-pferdesalami/#findComment-492478
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.