gluszec Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zależy to od wielu czynników - wilgotność drewna, umiejętności palacza, wiatru itd - zapewne jednak może to być czasami uciążliwe dla sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12980-kana%C5%82-dymny/page/2/#findComment-662156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) Zależy to od wielu czynników - wilgotność drewna, umiejętności palacza, wiatru itd - zapewne jednak może to być czasami uciążliwe dla sąsiadów.Dokładnie... Do tego jeśli zrobisz kanałowa wędzarnię to spalisz więcej drewna na wygrzanie kanału itp co za tym idzie będzie dłużej i więcej dymu. Jak nie ocieplisz komory również przełoży się to na czas wedzenia i większe zurzycie drewna. Jeśli chcesz tego unikną wykonaj kibelek. Jeśli zaczniesz argumentować ze masz już wylana taką to a taka plyto to znaczy że nie chcesz nic zmieniać. Chcesz już iść za tym jak leci. Więc rady tu żadne nie są potrzebne. W kanałowej możesz nawet spalić taczkę drewna w zależności jak wykonasz budowle i jakie materiały użyjesz. W kibelku 4-5 polan.. Sam zdecyduj. Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez januszfeniks Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12980-kana%C5%82-dymny/page/2/#findComment-662158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zapach i tak będzie czuć w okolicy, i wszystko zależy jak piszą koledzy, czy sąsiedzi są mili i zgodni, czy czepialscy i upierdliwi, bo specyficznego zapachu wędzonki uniknąć się nie da. Niezależnie od użytego drewna, i nawet najlepszych umiejętności "wędzarza". Czasami pachnie mocniej, czasami mniej, ale pachnie zawsze w trakcie wędzenia, bo inaczej by nie było wędzonek, taka już uroda tego naszego hobby . Najlepiej to od razu przeczytać jakąś małą "lekturkę" wspólnie z sąsiadem, i zapytać go wtrakcie jak by to widział gdybyś od czasu do czasu jakąś szyneczkę czy kiełbaskę sobie uwędził, bo taki masz zamiar, i nie bez tego żeby sąsiadowi nie dać skosztować, na pewno skutek wspólnego "czytania" będzie pozytywny . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12980-kana%C5%82-dymny/page/2/#findComment-662159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zapach i tak będzie czuć w okolicy, i wszystko zależy jak piszą koledzy, czy sąsiedzi są mili i zgodni, czy czepialscy i upierdliwi, bo specyficznego zapachu wędzonki uniknąć się nie da. Niezależnie od użytego drewna, i nawet najlepszych umiejętności "wędzarza". Czasami pachnie mocniej, czasami mniej, ale pachnie zawsze w trakcie wędzenia, bo inaczej by nie było wędzonek, taka już uroda tego naszego hobby . Najlepiej to od razu przeczytać jakąś małą "lekturkę" wspólnie z sąsiadem, i zapytać go wtrakcie jak by to widział gdybyś od czasu do czasu jakąś szyneczkę czy kiełbaskę sobie uwędził, bo taki masz zamiar, i nie bez tego żeby sąsiadowi nie dać skosztować, na pewno skutek wspólnego "czytania" będzie pozytywny .Mądrego to i fajnie poczytać Bo jak już macie spine to droga długa a jak sąsiad zobaczy możliwości że też czasem parę kawałków mięska podrzuci i skorzysta to i sam będzie się napraszal z flaszka by jakieś wedzenie zorganizować bo np. Kochanka dzwoniła żeby jej co nie co podrzucił jak będzie w pobliżu. A z Gola ręka to tak noe bardzo do kobiety iść Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12980-kana%C5%82-dymny/page/2/#findComment-662160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.