jarek79kk Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Lipca 2016 Witam. Mam w garze 20l mleka ktore wczoraj zaszczepilem kulturami omega i iota i niestety pora mnie zmogla i nie dodawalem juz podpuszczki. Gar znioslem do piwnicy w temp ok 14stC ok godz 22. Teraz wynosze gar zeby podgrzac mleko i dodac podpuszczki a tam juz skrzep. Co dalej robic. Traktowac ten skrzep normalnie jak taki po dodaniu podpuszczki i robic nadal ser twardy czy nadaje sie to juz tylko na twarog???Pierwszy raz zdazylo mi sie nie dokonczyc roboty i polozyc sie spac Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13185-sprawa-na-juz/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 10 Lipca 2016 To masz twaróg z kulturami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13185-sprawa-na-juz/#findComment-506078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek79kk Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 10 Lipca 2016 Skrzep jest ladny w smaku nie taki kwasny jak twarogowy. Co sie zrobi jak dalej bede robil tak jak ser twardy? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13185-sprawa-na-juz/#findComment-506079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Lipca 2016 Wyszedł Ci twaróg.dalej obrabiaj, jak w przepisie na tenże ser.Następny możesz zrobić twardy, tylko wyśpij się wcześniej porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13185-sprawa-na-juz/#findComment-506105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.