Light At Dawn Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Lipca 2016 (edytowane) Drodzy SeroManiacy, robię ser - fetę,mam dziwną stytuację:robię 3 wiaderka tak samo,ta sama temp (plus minus 0,5 stopnia)te same bakterie,tyle samo podpuszczki.... i jest dziwność - jeden ze skrzepów nie jest taki gładki, budyniowaty,tylko wygląda trochę tak jak zważona śmietana- ma kłaczki i po pocięciu nie ma idealnych ścianek,tylko nadal są kłaczkowate i te kłaczki trochę odpływają do serwatki. macie pomysł co się stało,i co czynić dalej? robić jak w przepisie?czekać? miał ktoś kiedyś "zwarzony skrzep"? Edytowane 11 Lipca 2016 przez vtec ort. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13187-pilne-zwarzony-skrzep/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 10 Lipca 2016 Chyba "zwarzony". A takie rzeczy mogą się dziać, jeśli dobrze pamiętam, jak krowa jest chora (zapalenie wymienia), albo jak się nie przestrzega okresu karencji w wypadku podawania antybiotyków. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13187-pilne-zwarzony-skrzep/#findComment-506173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Light At Dawn Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Lipca 2016 boshe... no chyba tak mleko w trzech wiaderkach było to samo,ogólnie zrobiłam ser do końca,zobaczymy jak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13187-pilne-zwarzony-skrzep/#findComment-506190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 11 Lipca 2016 A moze cos z tym wiaderkiem nie tak ? jakas bakteryjka ,niedomyte? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13187-pilne-zwarzony-skrzep/#findComment-506219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 11 Lipca 2016 mi się zwało jak dodałem jogurtu do zakwaszenia i pewnie przekwasiłem zrobiłem do końca ślę się kruszył więc podszedł do folii na kilka miesięcy w 8 stopniach zzobaczymya Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13187-pilne-zwarzony-skrzep/#findComment-506297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.