DonLeo007 Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Lipca 2016 witam , bylem dzisiaj u rodaków (we Francji) promować moje wyroby, dowiedziałem się o rzeźniku obwoźnym który jeździł po wioskach i rozbrajał wieprzki i produkował wyroby na miejscu, co ciekawe w ogóle nie peklował - jak chodzi o szynki to szprycował i do wędzenia, Koleżanka mówi ze były bardzo dobre a pochodzi z małopolski - co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13207-nastrzykiwanie-i-w%C4%99dzenie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaja Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Lipca 2016 Pewnie cała tajemnica w "naszczykiwaniu" , bo ja wiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13207-nastrzykiwanie-i-w%C4%99dzenie/#findComment-507072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Lipca 2016 Produkcja z ciepłego mięsa..... swego czasu mój wujek też tak robił nam wyroby.Jeśli mięso jest różowe w przekroju, to peklosól stosuje, a że nie czeka aż mięso się prawidłowo zapekluje....no cóż, nikt mu nie broni. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13207-nastrzykiwanie-i-w%C4%99dzenie/#findComment-507084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Lipca 2016 (edytowane) co ciekawe w ogóle nie peklował - jak chodzi o szynki to szprycował i do wędzeniaA nastrzyk to nie peklowanie? Przecież ten sposób produkcji stosowany jest od wieków na wsiach. Edytowane 18 Lipca 2016 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13207-nastrzykiwanie-i-w%C4%99dzenie/#findComment-507119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonLeo007 Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Lipca 2016 ...właśnie dlatego pytam o opinie zęby samemu spróbować, ostatnio szynki miałem peklowane 7 dni w dwóch garach. W jednym się zrobiło mleko w drugim było dobrze - później po wędzeniu wewnątrz szynki zrobił się śmierdzący "pasztet", pozostałe są dobre, gdzieś zrobiłem błąd. Teraz jest gorąco wiec chce wypróbować ten wiejski sposób Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13207-nastrzykiwanie-i-w%C4%99dzenie/#findComment-507142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.