Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam , bylem dzisiaj u rodaków (we Francji) promować moje wyroby, dowiedziałem się o rzeźniku obwoźnym który jeździł po wioskach i rozbrajał wieprzki i produkował wyroby na miejscu, co ciekawe w ogóle nie peklował - jak chodzi o szynki to szprycował i do wędzenia, Koleżanka mówi ze były bardzo dobre a pochodzi z małopolski - co Wy na to?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13207-nastrzykiwanie-i-w%C4%99dzenie/
Udostępnij na innych stronach

Produkcja z ciepłego mięsa..... swego czasu mój wujek też tak robił nam wyroby.

Jeśli mięso jest różowe w przekroju, to peklosól stosuje, a że nie czeka aż mięso się prawidłowo zapekluje....no cóż, nikt mu nie broni.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13207-nastrzykiwanie-i-w%C4%99dzenie/#findComment-507084
Udostępnij na innych stronach

co ciekawe w ogóle nie peklował - jak chodzi o szynki to szprycował i do wędzenia

A nastrzyk to nie peklowanie? ;)

Przecież ten sposób produkcji stosowany jest od wieków na wsiach.

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13207-nastrzykiwanie-i-w%C4%99dzenie/#findComment-507119
Udostępnij na innych stronach

...właśnie dlatego pytam o opinie zęby samemu spróbować, ostatnio szynki miałem peklowane 7 dni w dwóch garach. W jednym się zrobiło mleko w drugim było dobrze - później po wędzeniu wewnątrz szynki zrobił się śmierdzący "pasztet", pozostałe są dobre, gdzieś zrobiłem błąd. Teraz jest gorąco wiec chce wypróbować ten wiejski sposób :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13207-nastrzykiwanie-i-w%C4%99dzenie/#findComment-507142
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.