rademar Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Września 2016 Dawno nic nie wędziłem. Ostatni raz na Wielkanoc czyli pół roku temu. I własnie odkryłem na dnie zamrażarki ostatni kawałek baleroniku zapakowanego próżniowo z wielkanocnego wędzenia. Po rozmrożeniu i konsumpcji żona stwierdziła, że jest wyśmienity i chyba trzeba wszystkie wędlinki zamrażać na pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13375-p%C3%B3%C5%82-roku-w-zamra%C5%BCarce/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Września 2016 Fajnie masz Rademar. Poszukaj jeszcze w piwnicy to może dojrzewająca się trafi... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13375-p%C3%B3%C5%82-roku-w-zamra%C5%BCarce/#findComment-515268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperro1 Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Września 2016 Haha U mnie nie ma tyle miejsca w zamrażarce, żeby pakować, zreszta to takie dobre, że szkoda mrozić! Cytuj http://pomocdlacery.pl/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13375-p%C3%B3%C5%82-roku-w-zamra%C5%BCarce/#findComment-516759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Podepnę się pod ten temat ,zeby nie zakładać nowegoOtóż wczoraj będąc na zakupach w Makro będąc głodna zrobiłam m. innymi takie zakupy!,5 kg świeżej wątróbki cielęcej1,5 kg świeżych śledziświeżego sandaczaświeżego okoniaPo przyjściu do domu i otwarciu lodówki stwierdziłam ,że mam obiad na jednej z półek,więc nie wykorzystam żadnego produktu z zakupionych,ale została jeszcze kolacja...więc usmażyłam swieżego sandacza.Coś bede musiała zamrozić ...i tak się zastanawiam ,czy lepiej wątróbkę ,choć i tak nie wykorzystam jej tyle na raz,czy śledzie które przewidziałam do smazenia jako świeże...,no i tego okonia z bólem ,ale tez chyba muszę zamrozić,choć chciałam go usmażyć świeżego...najbardziej obawiam się tej wątróbki po rozmrozeniu... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13375-p%C3%B3%C5%82-roku-w-zamra%C5%BCarce/#findComment-529089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 1 Grudnia 2016 watrobke mroze i jest ok ..oczywiscie nie trzymam jej miesiacami Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13375-p%C3%B3%C5%82-roku-w-zamra%C5%BCarce/#findComment-529091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martyna16 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zamrozić zasadniczo da się wszystko, tyle, że mrożenie zmienia strukturę. Czasem to dobrze, czasem nie. Trzeba eksperymentować Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13375-p%C3%B3%C5%82-roku-w-zamra%C5%BCarce/#findComment-536516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Co świeże , to świeże . Moim zdaniem wątróbka po mrożeniu nadaje się na sos lub do pasztetu ( ja daję parę do rosołu ) do smażenia z cebulką tylko świeża, to tak jak z mięsem na tatara . Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13375-p%C3%B3%C5%82-roku-w-zamra%C5%BCarce/#findComment-536535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Stycznia 2017 oj bidna to ja bym byla u ciebie na obiadku @Einshell,u mnie watrobka tylko do pasztetu ..wystarcza mi ten zapach jak ja podsmazam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13375-p%C3%B3%C5%82-roku-w-zamra%C5%BCarce/#findComment-536537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Hmm... to zostanie mi chyba tylko pasztet -choć ten też mam zamrozony... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13375-p%C3%B3%C5%82-roku-w-zamra%C5%BCarce/#findComment-536538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Stycznia 2017 oj bidna to ja bym byla u ciebie na obiadku No cóż ... nie każdy lubi... Pamiętam jeszcze jak moja Śp. babcia robiła wątróbkę ( ale chyba wieprzową... ) w panierce...jak schabowy... Troszkę to było '' inne'' w smaku , ale nie powiem ,że złe... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13375-p%C3%B3%C5%82-roku-w-zamra%C5%BCarce/#findComment-536555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Moim zdaniem wątróbka po mrożeniu nadaje się na sos lub do pasztetu Ja wątrobę mrożę jak mam za dużo Kroję w paski grubości około 1,5-2 cm blanszuję i po wystudzeniu mrożę . Czasami po usmażeniu nie można odróżnić że była mrożona . Warunek ..... musi być świeża czyli prosto z ubojni Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13375-p%C3%B3%C5%82-roku-w-zamra%C5%BCarce/#findComment-536556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.