esjot Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) Wczoraj, 01.10.2016 r., grzałem bekę. Robiłem:1. Kiełbasę z sarny i wieprzowiny z dodatkiem dzika. Peklowane 5 dni:2. Polędwice z sarny. 3. Szynkę z dzika (z nastrzykiem). 4. Polędwice wieprzowe (z nastrzykiem). Pozdrawiam.esjot (Jurek) Edytowane 2 Października 2016 przez esjot Cytuj esjot Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Października 2016 Polędwice z sarny. ślinka cieknie i tak trzymaj Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-520321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Października 2016 Wyroby wyglądają zacnie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-520340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Października 2016 No, no, no. Bardzo ładnie to wygląda. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-520341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Owidius Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 2 Października 2016 Ślinka cieknie? to mało powiedziane. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-520342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 2 Października 2016 Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Cytuj esjot Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-520344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 2 Października 2016 No to teraz kroj i częstuj. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-520345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) ............., a po co te "siatkowe mundurki " na tych poledwiczkach ? Edytowane 2 Października 2016 przez Olek.P Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-520347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) No to teraz kroj i częstuj. Żeby się dało, to bardzo chętnie. ............., a po co te "siatkowe mundurki " na tych poledwiczkach ? Polędwica z sarny to bardzo delikatne mięso, szczególnie zaś, gdy jest pozbawione mizdry. Siatka stanowi asekurację dla haka. Edytowane 2 Października 2016 przez esjot Cytuj esjot Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-520360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 2 Października 2016 Z rozmachem, z rozmysłem, z rozsądkiem.... Godna robota Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-520364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 15 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 15 Października 2016 Kiełbasa po dwóch tygodniach wiszenia na drążku. Cytuj esjot Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-522480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Października 2016 Dla mnie troche za duzo tlustego miesa,albo zmielone na za duzym sitku.Mysle ze to drugie. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-522502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 16 Października 2016 Olek bo dziczyzna to chude miesko wiec troche tluszczu nalezy dodac. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-522504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 17 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) Możecie mi wierzyć, że była chudziutka. Przekrój świeżo po robocie macie wyżej. Edytowane 17 Października 2016 przez esjot Cytuj esjot Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-522728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satyr Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Czy to aby na pewno polędwice z sarny? Mnie to wygląda na comber. Polędwica z sarny waży ok. 15 dkg.Te polędwice wieprzowe też mi nie wyglądają na polędwice? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-536598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Mnie to wygląda na comber To comber - polędwiczka sarny jest malutka i jako polędwiczki jej nie widziałem . W wieprzowych polędwica to tzw, schab ale pozbawiony kości . Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-536603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satyr Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Tak myślałem. Dziękuję za potwierdzenie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-536665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Te polędwice wieprzowe też mi nie wyglądają na polędwice? Mylisz z polędwiczką. Cytuj esjot Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-547140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 3 Czerwca 2017 (edytowane) Wyroby na Boże Narodzenie 2016.Przez nieuwagę wrzuciłem kiełbasę z dziczyzny (ostatnia fotka) robioną na ferie zimowe 2017. Niestety nie mogę jej usunąć (a szkoda). :-) Edytowane 3 Czerwca 2017 przez esjot Cytuj esjot Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-553553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Ostatnie moje wędzenie - 27.05.2017 r. Kiełbasa z dzika i z sarny z niewielkim dodatkiem wieprzowiny. Tu odpoczywa w beczce. Polędwica wieprzowa łososiowa. Polędwiczka wieprzowa a`la łosoś :-) Pozdrawiam esjot. Cytuj esjot Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-553557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Kiełbasa z dzika i z sarny z niewielkim dodatkiem wieprzowiny jak robie z dziczyzny - też mi wychodzi taka wiśniowo- brązowa Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-553560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Bardzo ładne wyroby - o smak kiełbaski nie pytam bo po co? Przecież widać Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-553563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Bardzo ładne wyroby - o smak kiełbaski nie pytam bo po co?Dziękuję. Cytuj esjot Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-553564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averoy Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 3 Czerwca 2017 esjot,nic dodac,nic ujac, ladne wyroby. Pozdrawiam Cytuj Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-553568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Kolego esjot cudowne wyroby!!! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13471-jurek-w%C4%99dzi/#findComment-553580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.