DonLeo007 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Po 5 dniach sezonowania osuszyłem (na wietrze - 8º) wędzarnia była wydymiona i tak przy 40º wędziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Po 5 dniach sezonowania Co masz na myśli pisząc "sezonowanie ".? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Po 5 dniach sezonowania osuszyłem (na wietrze - 8º) Etap osuszania przeprowadzamy w wygrzanej wędzarni do momentu gdy wędzonka bedzie miała sucha powierzchnię i nie bedzie się "pocić" . To co Ty zrobiłeś to było ociekanie a nie osuszanie. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) To co Ty zrobiłeś to było ociekanie a nie osuszanie. Ociekanie przeprowadza się w temp.4-6º C a nie 8º C.To było dwa w jednym. Edytowane 18 Grudnia 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonLeo007 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Grudnia 2016 ...na drugi dzien jest lepszy wyglad (apetito); Co masz na myśli pisząc "sezonowanie ".? jest to tz. peklowaniea osuszanie napisałem tak nie dla złamania przepisu tylko wykorzystałem warunki zewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Moze byc! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unio Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Pokaż fotki po rozkrojeniu i napisz czy się przesoliła Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj nie ma to jak szyneczki z ogrodowej beczki :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.