Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przepraszam, jesli watek poza tematem, lub powtórzony, ale nie bardzo miałem kiedy przejrzeć forum dokładnie, a wyszukiwarka nie pomogła mi z problemem.

Mianowicie - ususzyłem ostatnio 4 kg wołowiny, był to drugi raz ( za pierwszym było wszystko ok)
 

Zostało mi około 1 kg wysuszonej. Suszyłem 2 doby w temperaturze 55-60 st w suszarce.

po czym zapakowałem szczelnie do worków. W jednym wokru pojawiła sie pleśń, mały biały meszek.

W jednym z postów przeczytałem żeby białą sie nie przejmować, gorzej z czarną i zieloną. 

Co moge zrobić z tą wołowiną by była przydatna do jedzenia. Czy w ogóle coś można zrobić?
W ten weekend jade na wyprawę w góry i po to ją suszyłem. 

Dziekuję serdecznie za odpowiedzi

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14149-suszona-wo%C5%82owina-ple%C5%9B%C5%84/
Udostępnij na innych stronach

Katul

Szkoda, że nie wstawiłeś zdjęć. Podałeś mało dokładny opis ( mały meszek ) zarażenia pleśnią. Możliwe, że masz wykwity drobinek soli albo małe kolonie pleśni. Nie udzielę żadnej rady, gdyż nie widzę obrazu.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14149-suszona-wo%C5%82owina-ple%C5%9B%C5%84/#findComment-545936
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.