miro Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 14 Września 2017 Wędzarnia bardzo ładna. Trochę martwi mnie ten komin, ale jak jest tam szyber to luzik.Wędzenia się nie obawiaj......Na spokojnie:- ociekanie z 4-5 h- wygrzanie wędzarni do temperatury w której zamierzamy wędzić- osuszanie w wygrzanej wędzarni aż mięso będzie suche na powierzchni(dotykasz zewnętrzną częścią ręki i sprawdzasz)- wędzenie Będzie dobrze..! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14217-moja-pierwsza-w%C4%99dzarka-z-grillem/page/3/#findComment-566991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luce11 Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 14 Września 2017 mam taką nadzieję, poza kominem zrobiłem otwory wentylacyjne w bocznej ścianie i przy wędzeniu głównie ich będę używał, komin przede wszystkim jest do grilla poza tym posiada szyber Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14217-moja-pierwsza-w%C4%99dzarka-z-grillem/page/3/#findComment-566993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 14 Września 2017 To tym bardziej możesz spać spokojnie.Narobić żaru, w tym czasie wygrzać wędzarnie i jazda .....!Dymu tyle, że po otwarciu drzwi masz widzieć mięso jak przez lekką mgłę.... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14217-moja-pierwsza-w%C4%99dzarka-z-grillem/page/3/#findComment-566995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luce11 Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 14 Września 2017 ok, dzięki za rady, na pewno skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14217-moja-pierwsza-w%C4%99dzarka-z-grillem/page/3/#findComment-566996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luce11 Opublikowano 18 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 18 Września 2017 witam kolegów, dzisiaj po 10ciu dniach peklowania uwędziłem pierwsze schaby, wszystko pięknie ładnie ale trochę wyszły za słone i nie wiem czy przez to że dałem większą dawkę soli wg kalkulatora czy też dlatego że musiałem zrobić świeżą zalewę (pierwsza zrobiła się mętna 3go dnia) i mięsko wchłonęło za dużo soli. Dzieciom smakuje i porównują mięso do oscypka jakieś rady co do tej soli? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14217-moja-pierwsza-w%C4%99dzarka-z-grillem/page/3/#findComment-567513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 18 Września 2017 Gratuluję wędzenia (szkoda , że nie ma fotek) co do słonych wędzonek , to był już taki temat tutaj (może pomoże) - https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1730-za-s%C5%82one-w%C4%99dzonki-pomocy/?hl=s%C5%82one%20w%C4%99dzonki Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14217-moja-pierwsza-w%C4%99dzarka-z-grillem/page/3/#findComment-567535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.