Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wędzarnia  bardzo ładna. Trochę martwi mnie ten komin, ale jak jest tam szyber to luzik.

Wędzenia się nie obawiaj......

Na spokojnie:

- ociekanie z 4-5 h

- wygrzanie wędzarni do temperatury w której zamierzamy wędzić

- osuszanie w wygrzanej wędzarni aż mięso będzie suche na powierzchni(dotykasz zewnętrzną częścią ręki i sprawdzasz)

- wędzenie 

 

Będzie dobrze..!  :thumbsup:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14217-moja-pierwsza-w%C4%99dzarka-z-grillem/page/3/#findComment-566991
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

mam taką nadzieję, poza kominem zrobiłem otwory wentylacyjne w bocznej ścianie i przy wędzeniu głównie ich będę używał, komin przede wszystkim jest do grilla poza tym posiada szyber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14217-moja-pierwsza-w%C4%99dzarka-z-grillem/page/3/#findComment-566993
Udostępnij na innych stronach

To tym bardziej możesz spać spokojnie.

Narobić żaru, w tym czasie wygrzać wędzarnie i jazda .....!

Dymu tyle, że po otwarciu drzwi masz widzieć mięso jak przez lekką mgłę.... ;)

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14217-moja-pierwsza-w%C4%99dzarka-z-grillem/page/3/#findComment-566995
Udostępnij na innych stronach

witam kolegów, dzisiaj po 10ciu dniach peklowania uwędziłem pierwsze schaby, wszystko pięknie ładnie ale trochę wyszły za słone i nie wiem czy przez to że dałem większą dawkę soli wg kalkulatora czy też dlatego że musiałem zrobić świeżą zalewę (pierwsza zrobiła się mętna 3go dnia) i mięsko wchłonęło za dużo soli. Dzieciom smakuje i porównują mięso do oscypka :D jakieś rady co do tej soli?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14217-moja-pierwsza-w%C4%99dzarka-z-grillem/page/3/#findComment-567513
Udostępnij na innych stronach

Gratuluję wędzenia (szkoda , że nie ma fotek) co do słonych wędzonek , to był już taki temat tutaj (może pomoże) - https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1730-za-s%C5%82one-w%C4%99dzonki-pomocy/?hl=s%C5%82one%20w%C4%99dzonki

Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14217-moja-pierwsza-w%C4%99dzarka-z-grillem/page/3/#findComment-567535
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.