Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od wielu lat robię kiełbasę w/g dziadka, stosuję tylko naturalne jelita od dobrego dostawcy. Moczę je przed nabijaniem, lecz po uwędzeniu stają się dość twarde. O ile część wsadu z wędzenia idzie do parzenia, to ta część skórkę ma względnie miękką. Natomiast część pozostała już w temacie ma gorzej. Czy istnieją jakieś sposoby by ten stan zmienić.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14310-jelita-twarde-po-uw%C4%99dzeniu/
Udostępnij na innych stronach

Nawet nie zadałeś sobie trudu, by skorzystać z forumowej wyszukiwarki https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14310-jelita-twarde-po-uw%C4%99dzeniu/#findComment-551725
Udostępnij na innych stronach

 

 

Natomiast część pozostała już w temacie ma gorzej. Czy istnieją jakieś sposoby by ten stan zmienić.  

 

Przyzwyczaić się do tego, że swojska kiełbasa ma lub może mieć twardą skórkę, a szynka nie będzie przypominała gumy od majtek.

Jedni zapomnieli jak wygląda swojski wyrób, a inni nawet go na oczy nie widzieli i "wzorem" jest dla nich wyrób sklepowy. 

 

A mleko od krowy, takie wiejskie ma swój specyficzny smak i rzekłbym smrodek....i nic tego nie zmieni.

Niestety z przykrością napiszę, że to co kupujemy w sklepie pod nazwą mleko....niejednokrotnie mlekiem nie jest.....Taki mamy czasy. 

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14310-jelita-twarde-po-uw%C4%99dzeniu/#findComment-551733
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Witam od wielu lat robię kiełbasę w/g dziadka, stosuję tylko naturalne jelita od dobrego dostawcy. Moczę je przed nabijaniem, lecz po uwędzeniu stają się dość twarde. O ile część wsadu z wędzenia idzie do parzenia, to ta część skórkę ma względnie miękką. Natomiast część pozostała już w temacie ma gorzej. Czy istnieją jakieś sposoby by ten stan zmienić.

A jak suszysz i wędzisz?

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14310-jelita-twarde-po-uw%C4%99dzeniu/#findComment-563368
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.