pipkownia Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Maja 2017 Witam od wielu lat robię kiełbasę w/g dziadka, stosuję tylko naturalne jelita od dobrego dostawcy. Moczę je przed nabijaniem, lecz po uwędzeniu stają się dość twarde. O ile część wsadu z wędzenia idzie do parzenia, to ta część skórkę ma względnie miękką. Natomiast część pozostała już w temacie ma gorzej. Czy istnieją jakieś sposoby by ten stan zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14310-jelita-twarde-po-uw%C4%99dzeniu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Maja 2017 Nawet nie zadałeś sobie trudu, by skorzystać z forumowej wyszukiwarki https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14310-jelita-twarde-po-uw%C4%99dzeniu/#findComment-551725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Maja 2017 Natomiast część pozostała już w temacie ma gorzej. Czy istnieją jakieś sposoby by ten stan zmienić. Przyzwyczaić się do tego, że swojska kiełbasa ma lub może mieć twardą skórkę, a szynka nie będzie przypominała gumy od majtek.Jedni zapomnieli jak wygląda swojski wyrób, a inni nawet go na oczy nie widzieli i "wzorem" jest dla nich wyrób sklepowy. A mleko od krowy, takie wiejskie ma swój specyficzny smak i rzekłbym smrodek....i nic tego nie zmieni.Niestety z przykrością napiszę, że to co kupujemy w sklepie pod nazwą mleko....niejednokrotnie mlekiem nie jest.....Taki mamy czasy. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14310-jelita-twarde-po-uw%C4%99dzeniu/#findComment-551733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ende Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Witam od wielu lat robię kiełbasę w/g dziadka, stosuję tylko naturalne jelita od dobrego dostawcy. Moczę je przed nabijaniem, lecz po uwędzeniu stają się dość twarde. O ile część wsadu z wędzenia idzie do parzenia, to ta część skórkę ma względnie miękką. Natomiast część pozostała już w temacie ma gorzej. Czy istnieją jakieś sposoby by ten stan zmienić.A jak suszysz i wędzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14310-jelita-twarde-po-uw%C4%99dzeniu/#findComment-563368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.