Gonzo Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Witam I ma do tego prawo :smile: Pozdrawiam Pewnie że ma, życzę mu jak najlepiej.Tylko bajka o kombinacji mówi, że facet kombinował piar..ąć i się zes.ał. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-36165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 20 Lipca 2008 http://img90.imageshack.us/img90/2779/1nfdgjsdfnd5.th.jpg Serek dojrzewający z orzechami. http://img87.imageshack.us/img87/7543/2fdgdsahdsarhn9.th.jpg Sery dojrzałe w oliwie z oliwek z ziołami. http://img90.imageshack.us/img90/4796/3gfsdpgsddn2.th.jpg A tu przedstawiam wam wszystkie moje śliczności. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 20 Lipca 2008 Elu, przygotuj taki zestaw na zlot, a nagroda pewna. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 20 Lipca 2008 Maxell,twe słowa to najlepsza pochwała i moja ogromna radość dla moich śliczności. Nawet nie wiecie ile już łez wylałam na samo wspomnienie o zlocie.Nie mam najmniejszych szans opuścić mojego tak odległego zachodnopomorskiego i małego serojada w postaci mego najmłodszego trzyletniego Grzesia.Będę jednak duchem z wami i trzymam kciuki coby wszystko się wam udało.A oczywiście wszystkie relacje przeczytam po 5 razy.Pozdrawiam Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 20 Lipca 2008 Szkoda, szkoda Elu, że do nas nie dołączysz. Chętnie spróbowałbym Twych serków. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 21 Lipca 2008 Witam Moim zdaniem bajeczny zestaw serków . Myślę że kiedyś będzie okazja do degustacji takich pyszności tym bardziej że jest to wyrób domowy . Jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 21 Lipca 2008 Dzięki za pochwały.Urosłam duuuuża.Szkoda,że jesteście tak daleko.Ale u mnie drzwi otwarte-przyjeżdżajcie. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 21 Lipca 2008 Ela,mistrzostwo serowe godne podziwu :!: :!: :!: Zazdroszczę Ci tego koziego, świeżego mleka, które pozwala na wiele eksperymentów. Zrobienie w warunkach domowych takiego zestawu serów jest inspiracją dla wielu z nas, którzy nieśmiało sobie z serkami poczynają. Gratuluję Ci i życzę następnych smacznych i udanych wyrobów. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 21 Lipca 2008 Ależ mi się pochwał nazbierało.Bardzo wam wszystkim dziękuję.Wielkie ukłony i oklaski należą się Wam!!!! To razem stworzyliśmy moje śliczności,to Wy dzielićie się swoimi uwagami i doświadczeniami.I oczywiście wielkie buziaki dla twórców stronki.Jeszcze raz dziękuję. :grin: :grin: :grin: Ps.Oczywiście praca trwa nadal.Nie spocznę na laurach. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaadam Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 21 Lipca 2008 Czy mogę prosić o przepis na te serki w oliwie? Wyglądają tak apetycznie, że klawiaturę pośliniłem :P Cytuj [you] zapraszam na forum www.wspolnota.net.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 21 Lipca 2008 Aaaadam ja robię sery z mleka koziego.Ma sie to zupełnie inaczej niż mleko krowie.Nie wiem jakiej podpuszczki używasz? A jak to wszystko przeskoczymy to serek pokroisz i wpuscisz do słoiczka z oliwą z oliwek,czerwony pieprz.świeże zioła,czosnek i już.Najlepszy po tygodniu stania.Pzdr. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 22 Lipca 2008 Aaadam ! Ja robię serki w oliwie z krowiego mleka .https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1586Elu ! Serki wspaniałe. :tongue: Zazdroszczę Ci dostępu do koziego mleka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 22 Lipca 2008 Dzieki za dobre słowo.Gabi,ale Twoje też apetycznie i bosko wyglądają.Do tego zupełnie inny rodzaj sera.Może i ja spróbuję.Pozdrawiam. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaadam Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 22 Lipca 2008 Gabi to mam jeszcze tylko jedno pytanie: moczysz ser wcześniej w solance, czy pomijasz ten etap? Ela mam dostęp do koziego mleka, ale jeszcze nie próbowałem Wszystko przede mną. Pozdrawiam Cytuj [you] zapraszam na forum www.wspolnota.net.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 22 Lipca 2008 Witam Ela mam dostęp do koziego mleka, Ma dostęp do koziego mleka bo sama hoduje kozy !!! :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaadam Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 23 Lipca 2008 Miało być: Ela, mam dostęp do koziego mleka jeden mały przecinek :blush: Cytuj [you] zapraszam na forum www.wspolnota.net.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 23 Lipca 2008 aaadam cześć! Moje serki moczę w solance , to później nie muszę już ich solić w słoiku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaadam Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 23 Lipca 2008 w sobotę jadę po mleko Cytuj [you] zapraszam na forum www.wspolnota.net.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 23 Lipca 2008 Jakie mleko zakupisz??? Kozie czy od krówki??? Chętnie podzielę się z tobą wszystkim na temat koziego. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaadam Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 23 Lipca 2008 Krowie kupię na pewno, ale czy ta kobita na targu akurat w sobotę będzie miała kozie to nie wiem. W środy ma, ale dzisiaj jest środa. Tam trzeba być wcześnie rano, a ja do pracy na siódmą teraz chodzę :/ Stosujesz jakieś praski do wyciskania serków? Ja wyciskam ręcznie, ale ostatnio jak przetwarzałem 20L to ręce mi mdlały. Cytuj [you] zapraszam na forum www.wspolnota.net.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 23 Lipca 2008 Ręcznie tylko Elinki czyli oscypkopodobne.Na resztę mam foremki. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Dzięki kochaniutki za dobre słowo. A twoje!!!!!!! Ośliniłam klawiaturę!!!!Moje kozie niestety sie nie gliwieje.Czyli nie ma sposobu żeby zrobić ser topiony.Wytrącanie się białka i wiązanie cząsteczek tłuszczu jest całkiem inne niż w mleku krowim.Bakterie na taki serek jak Twój leżą w zamrażalce już 2 miesiące.I strasznie boję się ich ruszyć,aż wstyd.A może uchylisz rąbka tajemnicy co do twoich śliczności??? Zapraszam też Was wszystkich na moją stronkę www.kozunie.yoyo.pl Tam trochę o mnie, choć stronka ciągle sie rozwija. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zapraszam też Was wszystkich na moją stronkę www.kozunie.yoyo.pl. U mnie stronka się nie otwiera :sad: Błąd 404 Plik lub strona, której poszukujesz nie istnieje. Sprawdz czy podałeś poprawny adres w pasku lokalizacji. Pozdrawiam. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Witam.Już wiem.Elu musisz wykasować kropkę po pl w podanym linku. Pozdrawiam. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Pod tym linkiem znajdziecie bardzo fajną książkę i nie taka drogą:http://www.larix.lublin.pl/product_info.php/products_id/3390 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/147-a-ser/page/17/#findComment-37955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.